There was an error in this gadget

Friday, January 22, 2016

Classical Music

| | 0 comments

Gara-gara dengar officemate pasang instrumental music dari piano, aku pun pergi la cari kat Youtube lagu-lagu klasik yang dah lama aku tak dengar.

At first i'm not so into classical music because of the impression well boring. Then years ago i've totally changed my perspective, this is due to the best Japanese musical drama (in my opinion) i've ever watched. Well i kind of watched this drama more than i can counted.The title is Nodame Cantabile, this show was a never ending laughing from 1st episode until the final. Then last year i heard from my best friend there is Korean drama that remake this Nihon dorama. I recommend you watch the Japanese version...hahaha saya kan peminat drama jepun...tentulah pergi suruh tengok yang jepun punya versi.

Jadi bermula dari sini aku suka dengar lagu klasik. boleh dikatakan hampir semua lagu OST untuk Nodame ni aku suka. Tapi aku ada lagu kegemaran:

1. Mozart Piano Sonata Two Pianos
2. Mozart Violin Sonata
3. Beethoven Symphony No 7
4. Gershwin Rhapsody in Blue

Jadi silalah cuba dengar lagu klasik ini. Mana tahu boleh hilang sterss. Tapi lagi bagus kita dengar orang mengaji Al-Quran atau kita membacanya.
Ini juga adalah pesanan untuk diri sendiri.




Nota Kaki: Saya baru Ngaji sampai juz 19..huhu lama dah ni...bila la nak khatam..    
Read more...

Tuesday, January 19, 2016

My Dear Blog

| | 0 comments

My dear occasionally updated blog.

Apologies for not posting anything at all since last year. Hmm well I do mentioned occasionally and I can also said annually...tehehehe.

Someone that I know once told me to write...so I do took her advise maybe not on daily basis like diary but if you have something in your head or anything at all just write.

okay aku tak la selalu nak tulis atau update apa2.. tetapi aku kan cuba dan sekarang kalau kesempatan aku duk la update blog tak seberapa barang ni. kalau tak sempat kan ku tulis la apa-apa dalam buku jurnal.

Apa yang menarik tentang aku tahun baru ini adalah aku dah pun kerja balik..he..he..he (akward laugh)...yola asyik2 habis kontrak tak pon berenti. Mudah-mudahan bertahan lama dan kekal dan dapat tambah pengetahuan dan dapat bayar hutang PTPTN..(sigh) well suhaila darling you did borrowed and used that money so you must pay or other misfortune consequences will fall upon you such as can't go overseas. huhu.

I think that's all from now..see you next time.uhuk..uhuk..or next year..
Ja..Ne..(Japannese)
Read more...

Labels

Followers

 
 

Coret - Coretan | Diseñado por: Compartidísimo
Con imágenes de: Scrappingmar©

 
top