There was an error in this gadget

Saturday, August 27, 2011

2 in 1

| | 0 comments

yeay dah nak raya dah...hari tu mase awal2 puasa tak post entry...tak sempat...so entry kali ni nak wish kat uollz yg duk bace blog i yg tak seberape nak meriah nih.....

nak wish....

selamat menyambut lebaran yg bakal menjelang dalm masa beberapa hari jer lagi...di kesempatan ni nak mohon maaf kalau ade wat silap kepada sesiapa yng mengenali diriku ini..

dan tak lupa juge selamat meyambut hari kemerdekaan yang ke 54....merdeka...merdeka....

this month such a bless,right??? tiga perkara datang sekali gus...ramadhan...syawal dan hari kemerdekaan malaysia...



Read more...

Monday, July 18, 2011

within 2 weeks....

| | 0 comments

eh eh...bulan lepas takde entry you....haha ini adalah gara2 aku sgt bz...teeet cakap jer yg ko malas nak menaip...takde ape nak citer....

cume nak kasi tau aku sudah tinggalkan title penganggur terhormat sejak 2 minggu lepas...hehehe...aku da kerje...tapi tak ade la best mane pon ...bese2 jer...ala takat nak duit belanja bulan2 n bayar ape2 yg ptut tu boleh la....syukur sangat2 kepada ALLAH s.w.t

tapi dalm 2 minggu ni macam2 le jadi...first day nak keje aku boleh pulak tergelincir kt tangga ktm sebab nak kejar tren punya pasal...mestilah aku menjerit kn sebab cam dah nak jatuh...org2 yang nak masuk tren kt pintu depan skali tu sume dah pandang2...aaahhhh aku da tak heran dah pasal malu janji aku lepas masuk tren 2...aku tak nak tggu tren yg lg 15 minit tu....masa kan emas...tu pasal kejar tren...setiap hari la mmg kejar tren jer la aku...

pastu org dalam ofis....mmm cam ner nk cakap yer....rasenyer tak yah citer la...wat semak aku nyer blog jer...hehehehhe....

tu jer la kot nak citer..next time ya.....
Read more...

Monday, May 16, 2011

teringat...

| | 0 comments

kelmarin masa tengah tunggu iklan kat tv3 habis,aku tukar ler canel lain yang takde iklan....tekan punya tekan... ceh gaya macam ayah aku duk langgan astro pulak kt kedai nih walhal ade canel yang 6 tu jer..hehe...pastu tersinggah ler kt tv9 yg time tuh tengah duk siar kartun budak kembar yang botak tuh...upin&ipin dan kawan2 tuh tengah main baling2 selipar...

oh rase macam pernah lalui jer pengalaman main baling selipar ni tapi kat mana yer...hah masa sekolah menengah dulu...

tak ingat ler bile kitorang(geng2 aku) start main tapi yang pasti antara time f3, f4 camtulah...ini semua gara2 ketegak nak ikut rules yang pakai kasut sukan waktu riadah...kitorang wat peraturan sendiri pegi pakai selipar time riadah...so dari termenung tak wat ape kitorang ape lagi main baling2 seliparlah...memang letih maen nih...bukan letih sebab berlari-lari nak selamat kan diri tapi lebih kepada letih ketawa...tapi time tuh memang enjoy habis...

ada satu ketika tuh hampir semua girls dalam xtreme time riadah bantai main ragbi versi no rules lantak koranglah nak main camne pom...guess what, kitorang guna buah kelapa tua jadi bola...hahahahahaha.....tapi ada gak guna bola jaring...haaa sape yang tengok mesti seriau habis, geleng-geleng kepala, tutup mata sebelah sebab tak sanggup nk tengok, tak lupa yang ketawa dan tutup telinga sebab chaos habis...mana taknya memang ngeri habis cara kitorang main...permainan ragbi yang betul2 pom kalah...sungguh2 tuh main sampai aku rase bile time nak wat touchdown tuh pon kena atack lagi....yang nih lagi letih, letih menjerit plus ketawa guling2 kat padang c sebelah aspuri...

tapi tu beberapa tahun lepas...memang rindu gile lar kat sekolah...kalau wat reunion nanti jom main baling2 selipar..heheheh.

Read more...

Saturday, April 23, 2011

short entry

| | 0 comments

stress
sangat-sangat stress
hari-hari stress

tak tahu la nak tulis ape nih...yang pasti aku memang tension...

ok tu jer
Read more...

Friday, April 15, 2011

ciplak atau kebetulan

| | 0 comments

walawei sebulan sekali kot aku post entry kat blog nih...hahaha at least aku post daripada dibiar bersawang...bile difikirkan balik memang bersawang pon (laman sesawang)...hahahaha

ingat tak siaran program mentor yg rossa jadi tetamu undangan haritu...ingat tak...masa die wat persembahan tu die nyanyi lagu tajuk ku menunggu...kalau ada yang perasan la kan die punya lagu tu cam lagu ella n shah ku merindu...bila dengar balik memang sebijik...lebih 2 part na na na na die...memang konfem la sebijik...

aku ada la download lagu rossa tuh....dekat page yang nak downlad tuh (dekat 4shared)...ade la org komen...lagu org indon ni tiru lagu org malaysia...macam2 lagi la org2 komen kat situ...jadi KEBETULAN @ CIPLAK....hmmmm amik quote nabil lu fikirla sendiri....


Read more...

Monday, March 7, 2011

entah apa-apa entah

| | 0 comments

siang tadi aku keluar ngan ayah aku...aku ada hal skit nak pos something...so sebelum keluar tuh singgah kat pejabat dotdot ( nama kena rahsiakan) nak mintak sain borang...

sampai kat pejabat tu ayah aku parking baik punye depan pintu pejabat...masa sampai kerani tuh tgh gayut handphone...aku ingat die nak berenti talking-talking lah kan since aku da masuk siap ayah aku tak mati enjin...ok takpe la tunggu jap sebab die dah buat signal tangan suruh tunggu...tapi aku tgk makin taknak berenti pulak die bercakap...disebabkan terasa cam lama menunggu ayah aku apa lagi die tekan la minyak van sampai bunyi mengaun tuh...hehehehe...lepas tuh la baru kerani tu berenti borak...
jadi aku conclude kat sini kerani tuh ntah pape ntah...bukan benda penting pon die borak, borak kosong ngan mak die jer...lepas cop borang aku tuh leh sambung gayut balik...yela orang nak cepat dia borak sakan plak ngan mak die...entah pape entah....

Read more...

Monday, February 7, 2011

kalau berdating dot dot dot!!!!!!!

| | 0 comments

sekarang ni aku suka duk layan lagu KALAU BERPACARAN nyanyian ana rafali, sohaimi mior hassan n altimet...best kan lagu ni...walaupun lagu nih cam dah lama berkumandang kt corong radio...yeke aku tak tau sebab jarang dengar radio...meh tinjau lirik dia....

kalau berpacaran memang banyak pantang larang
manjaga susila ibu bapa adik abang
apabila berdua carilah tempat yang terang
agar tidak pula mencuba aksi terlarang

Chorus
Boleh pandang-pandang (boleh pandang-pandang)
Jangan pegang-pegang (jangan pegang-pegang)
Duduk renggang-renggang (duduk renggang-renggang)
Bertambah sayang (bertambah sayang)
Biar malu-malu (biar malu-malu)
Biar segan-segan (biar segan-segan)
Kerna malu itu perisai orang beriman

Kalau berpacaran jangan tunggu lama-lama
Kalau dah berkenan jumpalah ayah dan mama
Hantarkan rombongan meminang dengan segera
Kalau terlambat kekasihmu disambar buaya

Ulang Chorus

Yeah kita sambung cerita
Kalau kamu berdua aku yang ketiga
Aku penambah perasa
Akulah pendarab nafsu serakah
Hai teruna bikin perangai selamba
Hati si dara kata tak apa
Berani buat terima padah
Kalau tak sedia ucap syahadah

Ulang Chorus

Boleh pandang-pandang (boleh pandang-pandang)
Jangan pegang-pegang (boleh pegang-pegang)
Duduk renggang-renggang (duduk rapat-rapat)
Bertambah sayang (nanti confirm dapat)
Biar malu-malu (jangan malu-malu)
Biar segan-segan (jangan segan-segan)
Kerna malu itu perisai orang beriman (hahahaha)


amacam...hmmm dia punya lirik boleh kasi sentap untuk orang2 tertentu...yang pasti bukan aku...so for those couples out there jangan hanya tahu nyanyi karaoke lagu ni jer...kasi ingat dalam kapla aaa..

Read more...

Saturday, January 1, 2011

Let’s learn thai language kap

| | 0 comments

Hoho…aku nih tetibe jer nak belajar bahasa thai…kepada yang menyinggah dan terbaca post ini sila belajar bahasa thai ini dengan nada2 orang thai bercakap…khobkun kap….

Selamat sejahtera – sawaddi kap

Selamat pagi – arun sawad

Selamat malam – ratri sawad

Selamat tinggal – la korn

Selamat jalan – kho hai chok dee

Terima kasih – khobkhun kap

Saya orang kuat – ROBOT COP


 

HEHEHEHEHEHE…….


 

Nota kaki: aku tiru dari cite siang tadi…copy orang tuh wat….ngeh2…tapi robot cop memang kuat ape…

Read more...

1.1.11

| | 0 comments

Salam 1 Malaysia…sebab tarikh hari ni banyak satu so sahutlah seruan kerajaan…saya patriotik…

HAPPY NEW YEAR!!!!! "Fireworks, fireworks, fireworks" …oh yeah dah masuk tahun baru…bile dah masuk tahun baru bermaksud usia makin meningkat dan umur belum tentu lagi panjang…

So tahun baru ini kenalah beringat sikit ye dear…mmm faham2 sendiri lah….

Jadi pengakhiran untuk post kali ini…selamat tahun baru dan marilah jalani hidup yang serba baru…oh yeah…


 


 

Nota kaki: cantik tarikh hari ini…1.1.11…

Read more...

Labels

Followers

 
 

Coret - Coretan | Diseñado por: Compartidísimo
Con imágenes de: Scrappingmar©

 
top