There was an error in this gadget

Thursday, December 30, 2010

Farewell 2010

| | 1 comments

Tak sangka dah nak habis dah tahun 2010 nih..so nak wrap-up la sikit pe yang jadi kat aku tahun nih…

Emm tak de pape yang menarik pom…senang cakap takde hasil…meiyou..takde yang menggemberikan pun…takde la sampai takde langsung…at least aku dapat le aku punyer degree…

Yang tak bestnye aku tak dapat pon kerja…walaupon mintak sana sini…tak tahu la silap nye kat mane…rasenye aku da berusaha sedaya upaya da kot…mmm mungkin kurang tawakal kot…semoga tahun baru nih aku akan lipatkan lagi usaha aku berganda-ganda dan bertawakal pada-Nya dengan penuh tawaduk nye…isyaallah…kau jangan cakap jer yer suhaila buat tau…

Yang paling tak best nye pulak aku rase duduk lelame kat umah ni badan aku macam dipam-pam…benci giler aku…nilah padahnya kalau makan minum pakai tempat tinggal dikenakan bayaran RM0…tak yah kuar modal…sume ditanggung beres..bahaya gile…

Lagi satu aku rase aku punye temper makin hari makin naik…takde lar satu hari tu tak nak naik angin…mesti adelah…ntahla nape jadi cam tuh..umur bukannya 8 tahun 10 tahun…tapi dah bertahun-tahun… Ya Allah Ya Tuhan ku…semoga tahun baru ini perangai aku akan lebih berubah kepada yang lebih baik…

Tak tahu dah nak tulis ape dah…tu jerla kesimpulan untuk year end sale.. ops sorry tersasul lak…end of 2010…

Tahun depan azam nyer same cam tahun nih…nak kurus hahaha(yang ini tak pernahnye nak tercapai)…nak dapat kerja mesti dapat kerja…to be a better person…nak bf sorang wahahaha





Read more...

Monday, November 15, 2010

I’ll find you

| | 1 comments

Ku mengatur langkah ku

Jalan tanpa bayang-bayang mu

Langit dan bumi setia menemaniku

Matahari menyinar tak pernah berpihak padaku

Ku kepanasan tanpa perlindungan mu

Hari berganti hari aku masih teguh menanti

Hadir diri mu dalam hidupku ini

Rasa kecewa ada bila kaki kita penat berlari

Namun yakin ku kau kan ku temui

Ku takkan pernah cuba berhenti

Langkah ku mencari cinta

Yang ku tahu hanya tuk diri ku

Kan ku terus cari sampai hujung dunia

Kerna ku tahu akan ku jumpa diri mu

Dan ku kan terus menempuh mimpi-mimpi ku selalu

Ku lihat semua gembira

Bila mengenali erti cinta

Senyuman ku beri hanya duka

Bila ingin teman tuk berbicara

Cinta jangan sembunyi

Mataku kabur mencari

Hadirlah dalam hidupku ini

Cinta jangan engkau pergi

Bila langkah ku cuba

Untuk mengejar dirimu


Akan ku jumpa – suhaila azfar

This is one deep song…


p/s:tensen mulut ade ulser!!!!oh pe kaitan lagu ini ngan ulser mulut aku...



Read more...

Wednesday, October 20, 2010

another miracle 20.10.2010

| | 0 comments

hari ni pon tarikh cantik...dan ntah bila dapat jumpa lagi...so untuk kesempatan ini post la entry walaupun tak panjang dan walaupon tak menarik...

tadi siang masa kursus komputer kt MID(medan info desa), aku tolong akak pengurus handle kursus untuk org2 yg nak belajar pasal komputer ni...nak dijadikan cerita.....

masa tengah2 kursus tadi ade la orang datang nak print...tengok2 rupe2nye kawan masa sekolah rendah...aini fadillah...so disebabkan lama tak jumpe borak la borak sampai aku tak tolong kak dada ngajar makcik2 kt kursus tu...tapi tak la borak lama adelah 10 minit gitu....aku tak lupa tau nak tolong kak dada...bile dah nak habis berborak die ajak aku g umah raya kedua nanti...nak bagi dialog skit...ehem...testing2 1, 2, 3

aini: meh la datang raya kedua nanti(raye haji)
aku: oh boleh2 ade pe???
aini: ade majlis tunang...
aku:(with highly curiosity) sape tunang??????
aini: aini
aku: wow nak tunang dah...(dan tanpa segan silu aku pon cakap) saya pakwe pon takde lagi...

ha nak classified ape berdasarkan dialog diatas....fikir sendiri....
hmmm well bile diingat-ingat balik kawan primary school aku...
najuah dah kawin
intan de bf
farazian dah kawin + 1 anak+ 1 lagi ondaway
rohana mmm dah de bf rasenya...hari tu aku ternampak die ngan sape ntah...
aini nak tunang
aku dot dot dot.....

huwargh....kena sumpah ke aku ni???????
adakah aku kena mandi bunga hah???
huhuhu



nota2: semoga tarikh yang cantik dan istimewa ni membawa seribu rahmat dan keberkatan....amin
Read more...

Monday, October 18, 2010

duit oh duit

| | 0 comments

Testing testing one two three…


Ini adalah entry post yang aku tulis melalui word…berjaya atau tidak mari kita lihat


Last weekend pergi kursus dan yang tak disangka2 dapat elaun rupenye so terima je la rezeki yang orang bagi…alhamdulillah…dan selasa ni wat part time lagi dan dapat duit lagi…hahaha suka tak?


Sapa yang tak suke duit…semua orang suke…hahaha

Read more...

Thursday, October 14, 2010

outing 101010

| | 0 comments

last entry aku ade cakap nak post gambar mase outing ke mid kan...so lihat le gambar2 ni tapi aku post skit jer sebab malas hahaha tak la kalau nak tengok bebanyak go to my facebook album outing 101010

gaya aku cakap macam la ade orang sangat yang baca blog aku ni...


aku bermalam kat hostel hida kt ukm...jadi student ukm 3 hari 2 malam...


jumpe izumy kat sane, makin kurus pulak die ni aku pulak dot dot dot hahaha


3 out of my 8 bff...huuuuu, kan seronok sume ade confirm pak guard midvalley halau...hahaha


ngan sapura...suke la gambar nih...


sebelum izumy balik umah...

ok itu saja untuk tatapan umum...adios amigos..



Read more...

Sunday, October 10, 2010

tarikh cantik

| | 0 comments

di sebabkan cume tinggal 5 minit je lagi...aku type pe yg ptut ye la nakkan tarikh 101010 tu

hari ni kuar ngan kawan2 sekolah seronok...
next entry aku post more details with the pictures also...ok bye nak cepat ni...
Read more...

Wednesday, October 6, 2010

aku tak peduli

| | 0 comments

haaaaa suspen tak title...tak la suspen mane pom...ini cume title lagu bi yg di translatekan ke bm...da lama tak post something kt blog so aku post lirik lagu ini...sebenarnya nak post videonye tapi tiap kali upload tiap kali tu GAGAL...tak berjaya pom..

i'll blame the internet connections Sebenarnya aku nak salahkan CELCOM BB...

so silalah anda sume yg menyinggah atau tersinggah menghayati lirik ini...tapi ini lagu bahasa korea...nak tahu translation die carilah sendiri hahaha...kan dah bagi tajuk lagu n penyanyi sekali...heeee


2NE1 - I DON'T CARE

Hey playboy
It's about time
And your time's up
I had to do this one for my girls you know
Sometimes you gotta act like you don't care
That's the only way you boys learn

[Bom]

Oh...
Oh oh oh oh oh...

[CL]

2NE1

[Dara]

Yeah yeah yeah yeah yeah

[Bom]

Oh...
Oh oh oh oh oh...

[CL]

2NE1

[Dara]

Yeah yeah yeah yeah yeah

[Minzy]

Ni otgise mudeun lipstick geun
Naneun jeoldaero yongseomotae
Maeil harue susipbeon
Kkeojyeoinneun haendeupon
Byeonhaji anheulgeotman gata
Oh oh oh

[Dara]

Deujeo chinguraneun sumanheun yeojachingu
Nal ttokgachi saenggakhajima I won't let it fly
Ije nimamdaerohae nan miryeoneul beorillae
Hanttae jeongmal saranghaenneunde
Oh oh oh

[CL]

Gakkeumssik sure chwihae jeonhwalgeoreo
Jigeumeun saebyeok daseossiban
Neon tto dareun yeojaui ireumeul bulleo
No oh no

[Bom]

I Don't Care
Geumanhallae
Niga eodieseo mwol hadeon ije jeongmal sanggwan
Anhalge
Bikyeojullae
Ijewa ulgobulgo maedallijima
'Cause I Don't Care eh eh eh eh eh
I Don't Care eh eh eh eh eh

[Minzy]

'Cause I Don't Care eh eh eh eh eh
I Don't Care eh eh eh eh eh
Boy I Don't Care

Dareun yeojadeurui darireul humchyeoboneun

Niga neomuneomu hansimhae
Maeil ppaenonneun keopeulling
Na mollae han sogaeting
Deoisang motchameulgeotgata
Oh oh oh

[Dara]

Neon jeoldae aniraneun sumanheun nauichingu
Neon neukdaeran chingudeulkkaji tailleotjiman
Charari holgabunhae neoege nan gwabunhae
Nae sarangira mideonneunde
Oh oh oh

[CL]

Oneuldo bappeudago malhaneun neo
Hoksina jeonhwahaebwatjiman
Yeoksi dwieseon yeoja useumsoriga deullyeo
Oh no

[Bom]

I Don't Care
Geumanhallae
Niga eodieseo mwol hadeon ije jeongmal sanggwan
Anhalge
Bikyeojullae
Ijewa ulgobulgo maedallijima
'Cause I Don't Care eh eh eh eh eh
I Don't Care eh eh eh eh eh

[CL]

'Cause I Don't Care eh eh eh eh eh
I Don't Care eh eh eh eh eh
Boy I Don't Care

[Minzy]

Nan neottaeme ulmyeo jisaedeon bameul gieokhae boy
Deo huhoehal neol saenggakhani mami swiwonne boy
Nal nochigin akkapgo gatgien sisihajanni
Isseulttae jalhaji neo wae ijewa maedallini

[CL]

Yo sogajun geojitmalmanhaedo subaekbeon
Oneul ihuro nan namja ullineun bad girl
Ijen nunmul hanbangul eobsi neol biuseo
Sarangiran geim sok loser
Mureupkkurko jabeul su inni
Anim nun apeseo dangjang kkeojyeo
(Now clap your hands to this)

[Bom]

I Don't Care
Geumanhallae
Niga eodieseo mwol hadeon ije jeongmal sanggwan
Anhalge
Bikyeojullae
Ijewa ulgobulgo maedallijima
No I Don't Care eh eh eh eh eh
I Don't Care eh eh eh eh eh

[Minzy]

'Cause I Don't Care eh eh eh eh eh
I Don't Care eh eh eh eh eh

Boy I Don't Care




Read more...

Friday, September 10, 2010

selamat hari raya aidilfitri....n happy bufday

| | 0 comments

selamat hari raya diucapkan kepada sesiapa sahaja yg terbaca blog aku ini...maaf zahir dan batin

dan tak lupe juga...tak sangka tahun ni raya jatuh bufday aku...semoga hari lahir ni memberi kerahmatan dan kesejahteraan kepada aku..dan akan di jadikan kenangan sampai bila2...

10.9.2010 bersamaan 1 syawal 1431
Read more...

Friday, September 3, 2010

suspen tak ingat!!!

| | 0 comments

haha bile dikenang balik memang kelakar...
waktu kejadian: terawih malam semalam...

dipendekkan cerita...tgh2 terawih rakaat yg ke 5&6 tetibe aku teringat aku tak tak tutup tingkap...cuak weh...dalam hati dah tak tenteram dah...dah tak khusyuk dah solat aku....bedoa je dalam hati "jgnla rumah tok aku kena rompak lagi"...

lepas habis jer witir last tu aku pe lagi bergerak pantas balik umah la doa dah tak dan nak bace...berlari nih...sampai pintu pagar aku nampak pintu umah da tebukak...ah sudah umah baru lepas kena rompak ke...tidak laptop aku...(laptop memang terang-terangan bleh dicuri sebab kt atas meja jer)...aku pe lagi jalan slow2 sampai kt dpn pintu....

rupe-rupenye.....













cis adik aku yg masuk umah tok aku....igtkan dah jadi pape da kt umah tu....first thing yg aku tgk laptop aku...syukur selamat....aku pun terus gi tutup tingkap bilik....tulah pelupe lagi....

note: tingkap bilik tu yg stail umah lama yg nganga luas punya...bkan tingkap kaca ye...
Read more...

Thursday, September 2, 2010

terawih~~~

| | 0 comments

ramadan dah nak habes tapi aku tak cite pon pasal bulan pose nih...
so nak citer kisah pegi terawih..

first terawih...
nak dijadikan cite masa tgh solat terawih aku dgr de org ketip kuku...ye ketip kuku dalam masjid...lepas abis je tahiyat akhir aku toleh belakang...rupe-rupenye ade 2 org budak kecil tak cukup umur gune ketip kuku yg terlekat kt kunci umah tok aku...seingat aku aku simpan dalm beg...bebudak tak gune tu punggah barang dalm beg aku smpi terkeluar tudung aku siap....ish tah pape ntah aku nak je marah waktu tu tpi mak bebudak tak gune tu ade kg die kt aku ape plak marah anak2 die....yelah kan kuangaja lar tu geledah beg org mak bpk tak ajar ke....

terawih yg seterusnye...
aku terkena penangan kipas yg memutar cam helikopter...aku dah la pakai telekung yg bukan kain cotton tu...so bile sujud jer....apalagi telekung ku pon terbang sampai tutup muka aku....senang cite lah die terbang sampai nampak baju aku lah....2 kali terawih plk tu jadi kejadian yg memalukan...makcik2 ngan nenek2 ketawe jer....huuuuu

actially takde pe yg best pon...hahaha....
Read more...

Tuesday, August 31, 2010

salam kemerdekaan

| | 0 comments

selamat menyambut hari merdeka yg ke- 53
semoga malaysia akn terus bebas dari jajahan sampai bila2...
tapi bukan tak negara je, diri kita, hati kita, akal kita pun sebenarnya perlu merdeka...
renung-renungkan lah....
Read more...

Saturday, August 28, 2010

nak tukar template...

| | 0 comments

yea aku mau tukar template...template ni da setahun da nak kena tukar dah ni...sebenarnye bukan setahun lebih setahun dah..hahaha...
nak template cecantik punye...aku nak tukar bagi meraikan hari raya yg bakal menjelma....
hehehe....ingat rumah jer nak cantik-cantik blog pon nak cantik gak...
ok aku nak mencari template...esok lusa blog ni dah laen dah...
Read more...

Thursday, July 29, 2010

on the online again...

| | 0 comments

hahaha....dah nak dekat setahun kot tak update blog...bru ni dapt update tapi belum tentu dpt update lak pasni...
nak citer pe ntah....byak sgt nak citer tp tk ingt....

aku dah hbis belaja, da siap konvo dan skang tgh tggu keje....bile ntah nak dpt kejer...bape lame lagi la anggur nak berbuah...aku da bosan la ...huuuuuuuuuuuu

lagi bape hari nak pose...selamat menyambut ramadhan yg mulia...

adios....
Read more...

Monday, February 8, 2010

bosan

| | 0 comments

internet yg sangat hampeh...
conneted tapi
cannot find server
ape kehal nye tu
tension aku
tension
Read more...

Labels

Followers

 
 

Coret - Coretan | Diseñado por: Compartidísimo
Con imágenes de: Scrappingmar©

 
top