There was an error in this gadget

Monday, August 24, 2009

makan dalam tray

| |

bulan2 puasa camni sure teringat masa sekolah dulu...buka puasa ramai2 kat dewan makan...
masa tahun 2004 waktu ni aku f5...sekolah kitorang dapat pengetua baru dan juga penolong kanan h.e.m baru...
kedatangan hem baru ni banyak perubahan yang berlaku...yang paling aku ingat yang satu ni jer:
'buka puasa ikut rumah sukan'...haaaaa apakah????hmm agak kesedihan la jugak sebab tak dapat makan ngan kawan2 sendiri...aku rasa majoriti fikir camtu...takpe la demi hem yang semangat rumah sukan yang tinggi...
so sepanjang bulan puasa kat sekolah, kitorang semua kene makan dalam tray...kalau bukan bulan ramadhan kitorang makan pakai pinggan tak pakai tray...
time nak amek food utk berbuka, ada duty dia...hari first nak berbuka...dorm 1 setiap rumah sukan yang kena amek...so duty bertukar dari dorm ke dorm sampai dorm 4...pastu rotate balik...yang tak best nyer kat sini adalah
anda tak dapat memilih lauk anda sebagai contoh nak ayam part wing ke drumstick...
sebab nyer orang lain just datang bila dah nak berbuka...tapi aku pasti sure ada yang buat camni...turun jer sekali walaupun bukan turn serve makanan...da habis makanan serve..pergi la usha mana2 tray yang best pastu tukar menukar dengan tray lain...then cop tempat...btul tak????hehehehe
since duduk dalam rumah sukan...tudung saji pun ikut warna rumah sukan...memang dewan makan tu kalerful la...ade 4 rumah sukan...musytari, marikh, kejora dan zuhal...

so itu sahaja hikayat buka puasa dalam tray...hahaha...walau apa2 pun itu tetap memori yang menarik...


4 comments:

go-top
Norhidayah Md Yusof said...

paling saye suke time pom 5 bile kite duk same2 satu dorm..tapao moreh tak mau2..mkn ramai2..siyesly i miss those memories!huuu:(

ella^lalala said...

tapau moreh banyak gile tak ingat...hahaha...dorm f5 yang paling bising skali...

- kak ina - said...

x bestnya mkn ikut rumah sukan...

ella^lalala said...

mmm...nak wat camner...hem baru tu punya pasal la...

Post a Comment

Labels

Followers

 
 

Coret - Coretan | Diseñado por: Compartidísimo
Con imágenes de: Scrappingmar©

 
top