There was an error in this gadget

Tuesday, August 18, 2009

baru ku tahu

| |

dulu-dulu suka nyanyi lagu ni:

tanya sama pokok
apa sebab goyang
nanti jawab pokok
angin yang goncang
tanya sama angin
apa sebab hujan
nanti jawab angin
tanyalah awan
awan nanti kata
aku kandung air
sampai tempat sejuk
aku pun cair
tengok dalam air
nampak bayang-bayang
campak satu batu
bayang pun hilang

aku ingatkan lagu ni sampai takat ni jer, rupa-rupanya baru ku tahu
1. ada sambungan lepas tu
2. lagu ni ada dalam cerita p.ramlee anakku sazali...

banyak kali tayang pun tak pernah tengok dari A sampai Z, tengok sikit-sikit jer...info ni pun aku dapat dari satu blog yang aku suka baca
ni sambungannya:

tanya sama hati
apa asal sayang
adakah tandanya
nampak dipandang
kumbang rayu bunga
bulan dan bintangnya
punya tanda-tanda hubungan mesra

hmm...deep kan maksudnya...itu saja yang mahu dikongsi...

2 comments:

go-top
syalizahanim said...

oooo...gtu ke? xminat ohh tgk cte anakku sazali. cm tak best jer.huhu

aylaralya said...

hoho aku tgk sikit2 jer...tapi since yang dialog
sazali:tapi bapak hanya, anakku sazali...

since ni tak pernah miss...kikiki

Post a Comment

Labels

Followers

 
 

Coret - Coretan | Diseñado por: Compartidísimo
Con imágenes de: Scrappingmar©

 
top