There was an error in this gadget

Friday, July 17, 2009

pengalaman naik tren

| |

ok...nk story skit pasal nek tren kt bandar besar ni...iaitu kuala lumpur or kayel...hmmm

memula aku naik pengangkutan awam yg satu ni masa duk matrik kt gopeng dulu...

time tu nak balik matrik lepas cuti...aku ni bijak la sangat tak beli tiket balik sampai ipoh...so aku ngan kawan aku sorg ni beli tiket sampi kl so dari kl kami nek sampai ipoh...berenti kt pekeliling...kami sebonarnyer dah lambat sbb tiket balik ipoh kul 2.15 pm...mase sampai kt pekeliling aku tak ingt...tapi sipi2 kul 2 la kot...so pe l agi tekocoh-kocoh la nek tren kt pekeliling 2 stesyen titiwangsa...dala aku bawak bagasi...korang tahu bagasi...dala nala punya besar + berat nak mampus = sakit amat tgn aku ngangkat...nk dipendekkan citer kami sempat nek bas tu...seb bek de kawan yg da de kt bas tu mintak pakcik bas tu hold jap...huh lega...tapi memang siksa gila aku sebab bawak bagasi tula...kene nek turun tgga...sampai kt pudu kene trun tgga tggi plak nak nek bas...uish memang aku tido trus lepas selamat ada dalam bas tuh....
tula bijak sgt tak beli tiket sampai ipoh...
mek iktibar ek

ok...pastu lama jgk la tak nek tren...akhir tahun 2006 baru aku naik balik...tapi takde peristiwa yg menarik...

next ni yang best nih...tgh tahun 2008...my coursemate and i pergi trip to sarawak...bile balik dari sarawak sepatutnyer aku kene balik kelantan balik...mase kt lcct aku pikir punya pikir aku nk balik umah pakcik aku...sbb aku pikir tiket bas balik pahang tak mahal...time tu takde surcaj-surcaj ni sume...so dari kl ke temerloh RM 8.40...berbanding dari kota bharu ke temerloh RM33...haaa tolak...tolak...aku untung bape....so dalam bas aku call angah...sepupu aku...cakap aku nk g kajang...die kate ok tggu kt stesyen ktm serdang...so aku gtau cepat2 pn.z aku tak nak balik machang...so aku pon di tinggalkan kat stesen serdang...tggu punya tggu...aku dalam hati "lambat la angah ni"....tetiba hp berbunyi...nama angah...aku angkat...

AKU:HELLO
ANGAH:SAYLA, KT SINI(SERDANG) JAM LA ANGAH TAKUT TAK SEMPAT...
AKU:HAAA??
ANGAH:SAYLA NEK TREN SAMPAI KAJANG...NEK YG KE SEREMBAN TAU...
AKU:HAAA OK...

aku pon beli la tiket g kajang...aku bace signboard jer...tak tanya kt org pom...tula bijak + pintar = hampir tersalah line tren...
da beli tiket aku pon dengan beg bagasi + beg tambahan = aku sakit tangan seminggu...aku naik la tgga nak seberang sebelah sana...bayangkan la kene bawak beg2 besar yang berat gila bahbiiii....bayangkan ek bayangkan...da selesai seberang kene naik turun tangga sume tuh...aku pandang kiri kanan...tetiba terbaca signboard sebelah sana "SEREMBAN"...mulut pom laju jer cakap shit!!!!...aku pom kene naik turun tangga sekali lagi...memang da nak nangis da...aku tak kisah da org sekeliling...lantak la kan...pandang2 bkn nk tolong aku yg keletihan nih...huh...nasib baik la aku sempat naik tren kalau tak aku kene tggu lagi lame la jawab nyer....tula tak nak tanya org...padan muker...seminggu tangan sakit...

dan untuk 2 minggu ini...tren jadi aku punye transport pegi balik tempat praktikal...

peristiwa untuk minggu lepas...aku kena aircond tambahan...memang shit la...time tu dari kerinchi nk ke kl central...memang aku rase time tu nk jer jerit kuat2 "oi ketiak tu busuk gile...tak mandi ker"...mentang2 aku rendah malaun tu sedap jer hala aircond extra kat aku...
dan minggu ini aku hampir tergelincir kat tgga stesen majid jamek...tu semua disebabkan kapel yg berjalan sambil becintan-citun depan aku...aku nk cepat so aku potong la kan...tah camner tah...salah masuk gear kot..aku cam tergelincir nak jatuh...dala ramai kan...so nk cover punya pasal aku menonong je jalan tak pandang kiri kanan dah...
hahaha...lawk btul rase time tu...

ok tu sajer la hikayat nek tren...daaaa

0 comments:

go-top

Post a Comment

Labels

Followers

 
 

Coret - Coretan | Diseñado por: Compartidísimo
Con imágenes de: Scrappingmar©

 
top