There was an error in this gadget

Wednesday, July 29, 2009

oh harry potter

| | 2 comments

ok...sepatutnya aku tulis entry sejurus aku menonton hp...tapi ni da ari rabu...aku tgk ari sabtu...tak dpt nk update sebab byk kerja...

aku baca blog kawan aku, n3 dia tajuk hp...kawan aku cakap hp is so damn boring...aku cam terkejut la kan die cakap camtu...aku tak tgk lagi hp6 time baca blog kawan aku sorang nih..
p/s:aku peminat movie hp da tgk 5 movie die...
so ari sabtu lepas 25hb 7, aku ngan kawan aku hida namanya pon p la menonton wayang hp...mula2 cite cam excited da...tapi dalam 2 jam setengah tu rupe-rupenye...jauh panggang dari api...huuu...peribahasa siap...
memang aku sokong p-jah...p-jah hp 6 mmg boring...

memang beyond my expectation...seriously...seb bek aku baca novel die...memang byk gak yg penting2 die tak tunjuk...ni tak tunjuk part student hogwarts tu bercium jer banyak, tah pape...

mr david yates...untuk 2 movie terakhir baik anda lakukan yang terbaik....dalam enam2 movie...movie no 6 ni memang tak mengujakan aku langsung
Read more...

Wednesday, July 22, 2009

the biggest loser

| | 3 comments



semalam tgk channel 702 astro...hallmark channel...siaran yang tgh berkumandang waktu tu 'THE BIGGEST LOSER'...kalau ade sesape yg pernah tengok rancangan realiti ni tahu la camne format citer tu...

and for those that don't know a single thing at all about this show, i'll explain to you...
peserta untuk rancangan ni adalah manusia2 yg berat badannya boleh dikategorikan sebagai obesiti...memang tahap gemuk gilas lah mereka2 ni and most of them weights about 300 pounds and above (lebih kurang 140 kg la tak silap, nak kepastian convert la sendiri)...imagine that...hmmm
objektif utamanya adalah utk melihat sejauh mana peserta2 menurunkan berat badan mereka pada setiap minggu...so at the end of the week, peserta2 akan timbang barat badan mereka...
peserta2 ni terbahagi 3 kumpulan...so kumpulan yang dapat peratusan penurunan berat badan yg sikit akan dibawa ke 'elimination room' lebih kurang lah...kumpulan yang kalah terpaksa undi salah seorang dari group mereka untuk tidak lagi meneruskan perjalan dalam show tu...
ok itu hikayat tentang rancangan realiti itu...

aku memang suka show tu...sebab itu show yang sangat menarik...betul tak...apsal malaysia tak nak wat rancangan yg camni ek???ni tak asyik nyanyi...nyanyi...nyanyi....kalau realiti show pasal nyanyi ni tak di'stop'kan alamatnya satu hari nanti malaysia ni separuh rakyat negaraku yang tercinta ini adalah artis...haaa amek...

tapi sebenarnya ada satu show camni...siar kt nt7 or 8tv...tak silap aku la...tapi aku nengok peserta die sume cina...apsal takde org melayu...ke org melayu sume kurus-kurus???ok fikirlah sendiri...

kalau ade la kan aku nak join r...ne tahu leh slim aku pasni...hahahaha....ntah2 kan tak sampai seminggu aku da pengsan...sebab training die hui mangai cam training tentera...
ok tu saje...daaaa
Read more...

Friday, July 17, 2009

pengalaman naik tren

| | 0 comments

ok...nk story skit pasal nek tren kt bandar besar ni...iaitu kuala lumpur or kayel...hmmm

memula aku naik pengangkutan awam yg satu ni masa duk matrik kt gopeng dulu...

time tu nak balik matrik lepas cuti...aku ni bijak la sangat tak beli tiket balik sampai ipoh...so aku ngan kawan aku sorg ni beli tiket sampi kl so dari kl kami nek sampai ipoh...berenti kt pekeliling...kami sebonarnyer dah lambat sbb tiket balik ipoh kul 2.15 pm...mase sampai kt pekeliling aku tak ingt...tapi sipi2 kul 2 la kot...so pe l agi tekocoh-kocoh la nek tren kt pekeliling 2 stesyen titiwangsa...dala aku bawak bagasi...korang tahu bagasi...dala nala punya besar + berat nak mampus = sakit amat tgn aku ngangkat...nk dipendekkan citer kami sempat nek bas tu...seb bek de kawan yg da de kt bas tu mintak pakcik bas tu hold jap...huh lega...tapi memang siksa gila aku sebab bawak bagasi tula...kene nek turun tgga...sampai kt pudu kene trun tgga tggi plak nak nek bas...uish memang aku tido trus lepas selamat ada dalam bas tuh....
tula bijak sgt tak beli tiket sampai ipoh...
mek iktibar ek

ok...pastu lama jgk la tak nek tren...akhir tahun 2006 baru aku naik balik...tapi takde peristiwa yg menarik...

next ni yang best nih...tgh tahun 2008...my coursemate and i pergi trip to sarawak...bile balik dari sarawak sepatutnyer aku kene balik kelantan balik...mase kt lcct aku pikir punya pikir aku nk balik umah pakcik aku...sbb aku pikir tiket bas balik pahang tak mahal...time tu takde surcaj-surcaj ni sume...so dari kl ke temerloh RM 8.40...berbanding dari kota bharu ke temerloh RM33...haaa tolak...tolak...aku untung bape....so dalam bas aku call angah...sepupu aku...cakap aku nk g kajang...die kate ok tggu kt stesyen ktm serdang...so aku gtau cepat2 pn.z aku tak nak balik machang...so aku pon di tinggalkan kat stesen serdang...tggu punya tggu...aku dalam hati "lambat la angah ni"....tetiba hp berbunyi...nama angah...aku angkat...

AKU:HELLO
ANGAH:SAYLA, KT SINI(SERDANG) JAM LA ANGAH TAKUT TAK SEMPAT...
AKU:HAAA??
ANGAH:SAYLA NEK TREN SAMPAI KAJANG...NEK YG KE SEREMBAN TAU...
AKU:HAAA OK...

aku pon beli la tiket g kajang...aku bace signboard jer...tak tanya kt org pom...tula bijak + pintar = hampir tersalah line tren...
da beli tiket aku pon dengan beg bagasi + beg tambahan = aku sakit tangan seminggu...aku naik la tgga nak seberang sebelah sana...bayangkan la kene bawak beg2 besar yang berat gila bahbiiii....bayangkan ek bayangkan...da selesai seberang kene naik turun tangga sume tuh...aku pandang kiri kanan...tetiba terbaca signboard sebelah sana "SEREMBAN"...mulut pom laju jer cakap shit!!!!...aku pom kene naik turun tangga sekali lagi...memang da nak nangis da...aku tak kisah da org sekeliling...lantak la kan...pandang2 bkn nk tolong aku yg keletihan nih...huh...nasib baik la aku sempat naik tren kalau tak aku kene tggu lagi lame la jawab nyer....tula tak nak tanya org...padan muker...seminggu tangan sakit...

dan untuk 2 minggu ini...tren jadi aku punye transport pegi balik tempat praktikal...

peristiwa untuk minggu lepas...aku kena aircond tambahan...memang shit la...time tu dari kerinchi nk ke kl central...memang aku rase time tu nk jer jerit kuat2 "oi ketiak tu busuk gile...tak mandi ker"...mentang2 aku rendah malaun tu sedap jer hala aircond extra kat aku...
dan minggu ini aku hampir tergelincir kat tgga stesen majid jamek...tu semua disebabkan kapel yg berjalan sambil becintan-citun depan aku...aku nk cepat so aku potong la kan...tah camner tah...salah masuk gear kot..aku cam tergelincir nak jatuh...dala ramai kan...so nk cover punya pasal aku menonong je jalan tak pandang kiri kanan dah...
hahaha...lawk btul rase time tu...

ok tu sajer la hikayat nek tren...daaaa
Read more...

Thursday, July 9, 2009

oo..woo..lelaki idaman...

| | 0 comments

hmmm...familiar tak dengan tajuk n3 ni...yup lagu melly gostant...ops salah...goslow...
actually tetibe jer aku dapat idea pasal ni masa gosok baju tadi...hahaha...

ok my prince charming should be:

1)tahu hal2 agama ni...tapi taknak warak sangat taknak jahil sangat
2)educated...mesti nih...
3)tak banyak cakap tapi taknak yang pendiam ok...
4)ade sense of humor
5)tahu masak tapi taknak yang terror masak cam chef...at least die tahu la yang basic-basic
6)nampak kacak gile di pandangan mata aku bile pakai baju melayu complete sampin n songkok...ahaks...huhuhu
7)rupe mestilah sedap mataku memandang...hahaha
8)ada kerjaya...mesti nih
9)gila lensa kamera cam aku...hahahahahahahaha...cam lawak jer ciri ni
10)terima aku, family aku dan kawan2 aku seadanya...
11)no smoking...aku memang nak yang tak smoke ok...



haaa...tu jer setakat ni...kalu de tambahan...ku kan update la nanti...
tetibe rase ciri2 yang aku tulis ni cam aku gatal nak kawen jer....hahaha.....
Read more...

Wednesday, July 8, 2009

tajuk apakah???

| | 0 comments



this picture is one of my favorite...tak tau la apsal...maybe stylo kot kami berempat bergambar...hahaha...perasan habis...tapi sape lagi nak puji aku selain aku sendiri...ahaks...btul tak...ok berhenti memuji dirimu suhaila...

tetiba aku rindu masa zaman kami berempat duk dalam sauna tu dulu...hmmm kinda...sem lepas rase sekejap jer...hmmm actually 3 tahun tu sekejap jer...rase baru jer masuk UiTM Kelantan tu...time goes by realy fast aren't it????
ok whatever...stop this jiwang2...hmmm aku terasa geli-geleman la pulak...walaupon aku sendiri yang taip....hahaha

oi merepek banyak sangat ni...hmmm memang sesuai la sangat n3 ni takde tajuk....
ok aku nak berenti merepek...daa daaa
Read more...

alu alu...i'm back....

| | 0 comments

dah 2 bulan aku tidak meng'update' blog ini...lama tu...nak citer pe tah...hmmm aku da stat praktikal...sv aku ok...tapi wat mase ni aku tak de kerja lagi...haaa sebab tu la leh update blog ni...hahaha gile la men intenet kat opis...otai habis...sekarang ni opis agak lenggang sebab majoriti terlibat dalam panel tuk interview kenaikan pangkat...tak silap aku la...interview tu sampai besok...so hari jumaat nanti opis ni de manusia la sket...

dan sekarang ni aku kebosanan...dah la aku sorang-sorang jer yang praktikal kt floor ni...takde orang len pon...huhu kesian ya...senang citer aku agak mati kutu la kt sini...nak citer pe lagi tah...lenkali la plak citer bile aku de idea nnt..ok

cow cin cau...
Read more...

Labels

Followers

 
 

Coret - Coretan | Diseñado por: Compartidísimo
Con imágenes de: Scrappingmar©

 
top