There was an error in this gadget

Tuesday, May 5, 2009

yummy-yummy

| |

hari ni tegahari tadi...kami serumet berjaya memasak spaghetti...at last dapat gak makan spaghetti...lame da nk makan since tengok cite jepon BAMBINO...cite ni best...hoh promote lagi...biarlah kan aku nk promote...tu kire cam hobi masa lapang la tu...haaa iye...percaya ker???

ok nk show you all the making of spaghetti...heeeeeee


ni die bahan-bahannya...actually tertinggal satu benda kat sini...daging cincang


ni da siap potong sumer...tin tomato puri ni pon da siap buka

actually...ade incident masa buka tin tomato puri ni...tapi bukan aku la yang bukak kan...tak berani hehehe...sebab kena pakai pisau kalau pakai can opener takper...i'm the expert...ceh belagaknyer...ayu yang bukak tin tu...disebabkan terlalu gelojoh...hiperbola gile...sedikit demi sedikit tomato puri tu terkena kaki ayu...nk dijadikan cerita...aku nak la mek gambar...baru jer ambek kamera die dah lap da kotoran degil yang tak bape degil itu...baru nak wat gempak kt blog nk tulis..."gile la masak spaghetti sampai berdarah-darah kaki"...hahahaha


ni spaghetti yang direbus...time nk tahu die dah masak ke belum berurat-urat jugaklah da ditelan oleh aku...hehehe


ni adalah proses yang aku kategorikan agak membusukkan diri la jugak...membasuh daging cincang yang berdarah dan berBAU LEMBU...

ok aku malas la nk citer bebanyak pasal proses die masak...kalau nak resepi die cari sendiri la...hahaha...kejam la pulak...aku tunjuk gambar yang sikit-sikit sudah...


ni la die kuah bolognese spagheti huhuhu....kami letak lauk banyak...ade meatball, sosej, carrot, lada benggala...huu banyak...siap tunjuk api dapur gas lagi...


haaa...amacam...adakah anda2 kamu2 merasai kesedepan sehingga menjilat jari @ lemak berkrim disukai ramai...ni kalu bace blog ni time bulan puasa ni mau batal puasa ni...hiperbola sekali lagi...hehehe


whoaa...menarik tak...menarik tak...

memang meletup la spaghetti ni...kuah die mantap...cube teka sape yang memasak kuah itu...
a) aku
b) ayu
c) WANA

yeaaa btul wana masak...saranan untuk wana...ni dialog siang tadi..."wana ko bley la bukak kedai pasta n mee"...


mantap...habis licin...pinggan saper tah???...wat2 tanya pulak...faham2 sendiri la ek...hehehe

dan disebabkan kuah tadi berbondong-bondong...dan spaghetti yang turut sama berbondong-bondong...de ker perkataan ni dalam kamus dewan haa...bedal jerla...tulis blog jer pom...mcam la de pemeriksa blog...cam pemeriksa kertas jawapan soalan exam...alamak dah melencong ke lain pulak....cube teka...teka lagi...berapa trip kami makan...
a) 1 kali
b) 2 kali
c) 3 KALI

btul 3kali kami semua makan...aku, wana, ayu dan awin...tapi baru jap tadi ade orang tu cakap...ni dialog die..."rase nak makan nasi lemak la"...haa mek kau lapar lagi rupenyer...

ok that's all...penat la taip...huuuu



2 comments:

go-top
asiah said...

hmmm..best tu main masak2, delicious plak i nampak spageti yg uol masak tu..makan spageti ye..jgn mkn byk sangat ooiii..lama2 nanti korang akan jadi spagedik tau..hehe..jgn marah. bagus la korang ni pandai masak, bleh bt calon menantu sesape nati..ehem2..satu lg nak cakap kat smua ni..pinggan yg korang makan spageti tu, pinggan yang i beli untuk satu kelas dlu..i bli kat kdai ceria 99 kat machang tau..cantik kan pinggan yg i bli tu kn..kn,kn??? kiki..tu je nak gtau..kui3

asiah said...

eh tlupa nak komen pasal gambar yang duk basuh daging lembu busuk tu..knapa byk sgt tangan yg duk usaha nak basuh daging tu??? nak masuk dalam gambar kamera jgk ke?? hehe..tangan sapo la tu ek??kikiki

Post a Comment

Labels

Followers

 
 

Coret - Coretan | Diseñado por: Compartidísimo
Con imágenes de: Scrappingmar©

 
top