There was an error in this gadget

Thursday, April 30, 2009

perbezaan antara peti ais dan ketuhar gelombang mikro

| | 0 comments

hmmm...terang-terangan both of these thing totally different.

satu tuk simpan makanan supaya tahan lama n jadikn makanan tu sejuk, simpan air dalam peti (nnt boleh minum sejuk)...

Justify Full
satu lagi tuk perhangat makanan, baked cake ke...dan macam2 lagilah...lepas kuar dari microwave tu boleh makan panas2...hmm sedapnyer...tapi tak bleh panas2 sgt nabi tak bagi...



oi...oi...oi...nk cakap sebenarnyer ni suhaila oi...hahaha...da ngarut tahap gaban nih...ok meh nak story skit...

today...aku kena pergi machang...de presentation...presentation ENT...huh mengalahkan orang yang nk present viva jer macam...onda way nk gi machang tuh kami tempah van uitm...nek van tuh fuh...sejuk beb...ingatkan pakcik van wat full blast...tapi sekali aku tgk laaa no 1 ker...giler la sejuk...

pastu sampai jer machang...pergi library dulu...sejuk jugak...sejuk die tak berubah pom...pastu gi kelas sejuk jugak...da bes presentation pe lagi balik la...

balik tu nek van sama...since da tengahari panas la kan...so atas van tu kak nana suruh wat econ tu full blast...mule2 rase sejuk biase jer...lama2 lepas tu...sejuk yg gigil2 pom terasa...then sampai la ke KB...lepas turun jer dari van tu aku da rase da kehangatan matahari...adus da la kena jalan kaki balik umah...memang "panas + hangat + kereta yg berpusu-pusu = hai cepatla sampai rumah"...

tapi...tapi...bile sampai jer umah memang la lega dapat berteduh...tapi huhuhuhuuu...hanya ALLAH jer la yang tahu yang bilik ni dah boleh wat pusat sauna da...hangat tak hangatnyer...panas tak panasnyer rumah sewa aku ni...



takde kaitan sangatla dengan peti ais dan microwave...hahahahah

moral of the story: huuu rindunye dengan kesejukan dan kenyamanan...dan aku da tak dapat bertahan da dengan kepanasan
Read more...

Saturday, April 25, 2009

jom jalan-jalan

| | 2 comments

tetibe jer teringat satu peristiwa sem lepas...

lokasi: bilik ella dan awin di rumah af
insan2 yg ade: aku(ella), awin, mami dan asiah
waktu: malam hari di bulan puasa (kantoi tak pergi terawih)

time tu masing2 wat kejer masing2...
aku baring kt katil sambil merenung masa depan huhuhu...
awin pom baring2 sambil mesej ngan buah hati pengarang jantung hahaha...
mami men game lm laptop...
asiah wat keje gune laptop awin...

tetiba ade seseorang bersuara: kan bes dapat makan KFC...sedapnyer
lagi sorang cakap: hmm betul-betul
lagi sorang pulak tambah: jom kite gi KFC
yg cakap ni aku ingat...asiah cakap: moh r g...
kami bertige: betul ni
asiah: betul la...

dan pabila asiah bersuara confirm pe yg diangan- angankan tadi menjadi kenyataan...
then sume pon kalut...aku da la tak mandi lagi time tu...lpas tu mandi dgn pantas sepantas kilat...dan semua orang pon kalut...semue ke...kami berempat jer...then da siap sume2...pegi sewa kereta...dan berangkatla kami semua tambah sorang lagi shazana hashim pom ikut....

actually same thing happen sebelum pegi KFC tu...nak pegi tanah merah...tak ingat nk wat per...ingat kn hanyalah kate2 yg masuk telinga kiri kuar telinga kanan...ops terbalik...masuk telinga kanan kuar telinga kiri...dan tibe la hari yang diperkatekan itu...hari sabtu...masing2 confirm bangun lambat...

waktu: 8.30 pagi...time ni selalunyer aku bangun...(bukan bulan pose)
lokasi: ruang tamu umah af

aku: asiah nk pegi maner ni? (aku tgk die pakai complete ngan tudung...mestila weird)
asiah: laaaa...kater nak g tanah merah?
aku: jadi ker ingat tak jadi...
asiah: pe tak jadi nyer...g mandi
aku: (dengan blur dan mamai nyer pom masuk bilik dan mandi)

ok kami yg bertige ni pom kalut2...aku, awin dan mami...selepas kekalutan berlaku...sume da siap...kami pom pergi la ke tanah merah...

moral of the story: tiap kali asiah kate jom confirm jadi punyer....

hehehe...asiah jangan marah...

Read more...

Thursday, April 16, 2009

i'm damn frust + sad...huaaaa

| | 1 comments

a big disaster just enter my life yesterday n today...
ya...malapetaka yg sangat besar telah menimpa diriku ini...apela dosa aku...huuuuu...sedih nyer....want to know what happen...ok i'll let you all know...

laptop aku...ya diulangi laptop...sesuatu yg penting bagi diriku ini sebagai student...laptop aku tu telah rosak...yes...i repeat my laptop telah R.O.S.A.K...huuuuuuu....sedihnyer...

dan nak tahu pe yg rosak...raasenyer sumer penggune laptop tak ingin bende ni terjadi sampai bile2...yg rosak tu ialah mother board...aku ulang lagi M.O.T.H.E.R.B.O.A.R.D...tak tahu la ejaan ni betul ke tak...lantak la kn...yg penting sekali laptop ku telah rosak...

aku sedar laptop aku ni macam bengong jer lepas aku wat projek ent...sampai jer umah...nk on balik...die tak terON pom...aku ingat sementare jer sbb same thing happen when aku part 4...tapi time tu aku tak on laptop aku bape hari ntah...mase aku nk anta g kedai kom aku try on balik...elok jer pastu tapi aku still anta kt kdi kom...but now pe yg jadi...motherboard yg rosak...huh aku gile shock tahap infiniti...

huaa...why is this happen to me???? nande???(bahasa jepon nih)
this is so unbelievable...ariyanaitsuno...
dan setelah pe yg menimpaku ini...otak ku pom weng trus...nk study pom tak leh...huuuuuu....sedey...
Read more...

Tuesday, April 14, 2009

fun facts part one

| | 0 comments

fakta2 yang aku terjumpe...maybe de yg dah tau...tapi bace jer lah ek...

Apabila seseorang bercakap, secara purata 300 titisan air liur

akan keluar dalam tempoh seminit iaitu kira-kira 2.5 titisan bagi
satu perkataan.
(habis tu yg cakap sampai tempias bes air liur tu rase-rasenyer dalam seminti berape ek???????)

Dalam secawan kopi terdapat lebih daripada 1,000 jenis bahan
kimia.

Orang yang menggunakan tangan kanan hidup sembilan tahun lebih
lama daripada mereka yang kidal.
(awin u better watch out for this...heeee)

Secara purata seseorang menghabiskan masa selama 2 tahun bergayut
di telefon sepanjang hayatnya.
(rasenyer yang de bf n gf tu cam lebey 2 tahun jer...huhuhuhu)

Secara purata, seseorang minum 8,000 gelen air sepanjang
hidupnya.

Di serata dunia, yo-yo adalah sejenis permainan tetapi di
Filipina, ia merupakan senjata merbahaya.

Hanya terdapat empat buah negara di dunia bermula dengan abjad D
iaitu Denmark, Dominica, Djibouti, dan Republik Dominica.

Setiap tahun, Selat Inggeris yang memisahkan England dan Perancis
melebar sebanyak 300 milimeter.

Nama semua benua bermula dan berakhir dengan abjad yang sama
iaitu huruf A.

Manusia hanya menggunakan 10% daripada otaknya untuk berfikir;
selebihnya untuk aktiviti lain atau mencetuskan pergerakan luar
kawal.
(patut la perasaan malas study tu menggunung...huhuhu)

Ketika bersin, semua organ dalam badan tidak berfungsi termasuk
jantung.

Kerosakan otak akan berlaku jika suhu badan meningkat melebihi 41
darjah Celcius.
(maybe sebab tu la kot dak laki kelas aku yg skang ni perangai cam terencat semacam jer...kesian)

Badak air mampu berlari lebih pantas daripada manusia.

Ngauman singa boleh kedengaran sejauh tiga kilometer.

Tiram boleh mengubah jantinanya beberapa kali sepanjang hayatnya.

ok....to be continued...
Read more...

geramnyer aku....

| | 0 comments

arini g study kt library ngan rumet ku wana n ayu + ain(yg umah nyer sblh umah kami)...pas bes study kt lib...kami sume pom nk berangkat pulanglah...
lpas tu tman ain g bank islam...ok lpas balik dari bank ni la de satu peristiwe yg aku rase sampai aku nk wat violence...HAHAHAHA...

so lepas jer abes urusan kt bank tu...kitorg ni balik ikut shortcut kt belakang bank tu...kitrg sumer ni lalu ler kt tepi2 nnti kalau lalu tgh kene langgar lak almaklumlah la kete pom sibuk lalu kt belakang tu...memang byk kete yg lalu kt situ...tapi takde lak yg hon kt kitorg suh lalu kut seblh saner...tapi de satu kerete ni...really made me pissed of...geram giler aku...die hon kitorg bkn men tak igt dunie lagi...suh kitrog ketepi sblh saner...pastu dala emo semacam jer pakcik tu...datg bulan ke aper...walhal bkn nyer tak muat pom kete die yg tak bape besar tu nk lalu...sajer jer...seblum kete pakcik ni lalu de lori yg lalu...tak hon pon kitrg...iiiiissssshhhh geram giler rase...asal la aku tak igt no plat kete dier tadi...kalu aku jumpe siap la keter tu...aku bocor kn tayar dier...calarkan kete die..letak gule2 hacks kt cermin depan kete die tu...iiiiiissssssshhhhh aku marah ni....tapi tak mungkin la reality nyer aku wat kes2 juvana cam tur...aku cakap cam tu timer geram jer...hehehehe...tapi memang geram kan....
Read more...

Saturday, April 11, 2009

tatsukette yo...(tulun tulun)

| | 2 comments

huaaaa....tolong...virus kemalasan melande...takde ker perisai yg menghalang diri ini di jangkiti virus'M'...huaa...dala final tak lamer dah...dan lagi sekali...tolong...
dah la jadual pekse cam mantap la jgk...

24/4/2009...QMT581...(ketakutan mula melande)

27/4/2009...ENT600...(subjek yg kene bace...zenttai,very da tak suke membace)

3/5/2009...QMT503...(pom takut gak)...

baiklah...
aku akan membuat diri ku ini rajin selepas ini...gambatte...
Read more...

Thursday, April 9, 2009

adoi...

| | 1 comments

adoi la...kemalasan tahap dewa telah melanda diriku ini...de byk pekerjaan yg tak berjalan sejak satu minngu ini...n itu ialah

1) basuh baju yg sudah sampai tahap...aduh susah la nk kater
2) lipat baju yg yg telah siap dibasuh...

due mende tu jer yg tak wat...hahaha...nk basuh ngan mesin memang kene tggu turn...almaklumlah umah sewe aku ni ramai penghuni nyer...tapi mesin basuh de satu jer...seb bek la besar...tapi aku tak tau bape kilo baju leh sumbat lam mesin itu...


mesin basuh yg menjalankn tugas membasuh baju yg bertimbun2

contoh baju yg akan disumbatkan ke washing machine...hahaha

aku memang de masalah kalu nk lipat baju...basuh tak pe tapi nk lipat tu hanya tuhan sajer yang tahu betapa tidak rajinnyer diri ini melipat baju...
yosh!!!aku akan melipat kain baju aku itu selepas habis meng update blog ini...baiklah...itu sajer tuk arini...
Read more...

Wednesday, April 8, 2009

membeli-belah...

| | 0 comments


ni die test tadi...jawapan tak leh tunjuk...hahaha...

alhamdullillah...tadi bejaye gak wat test subjek dj yg menakutkan itu....atas ni la die gambar kertas test tadi...jawapan die hanye dr.j jer yg leh tgk...penonton blog ni tak perlu susah2 nak tahu isi kandungan die yer...sekian terima kasih...

selepas bes kelas...kitorg berempat ni pon bes solat asar kitorang g shopping barang dapur...giler hebat tak sedar sok de test lagi...da la multivariate...huaa...dala formula berumbu-rumbu..gile la...byk lagi tak study nih...tapi sempat g tulis blog hahahaha...hebat tak hebat aku ni...walaupon de test...shopping tetap shopping...hahahaha...


memilih barangan dapur...


wana yg kononnyer nk pilih bubur mane satu nk beli...tapi mek due2 sekali


konon jer mami tu..bukannyer beli pon..eksen jer lebey...sbb nk mek gambar


ayu pon turut serta bergambar...huhu...


ni la troli kami yg penuh dengan makanan sajer...mami sibuk...

so tula die hasil dari projek membeli-belah kitorg...hahaha...so malam ni kene study...huaaa...multivariate pon menakutkan...oh cik su berila kelonggaran tuk open book esok...heheheh...rumet ku sekalian...chaiyok2 for tomorrow...


ni la die buku teks tuk subjek cik suriani...


Read more...

tukar lagi...

| | 0 comments

ni la die buku teks tuk subjek dr j yg menakutkan itu..

hehehe...setelah penat mentelaah buku stat inference...aku pon cube2 la tukar template baru...hehehe...agak puas hati dengan hasil kerja aku yg tak seberape ni...actually da ngantuk da ni...hahaha tgh2 malam pon dan lagi bkk blog...cup2...name pon blog...very hi-tech diari...so org tulis diari kn tgh2 malm...seswai la ni..tgh2 mlam tulis blog ni...tul tak...hahaha....dr j nyer subjek tak bes bace lagi la...mmm sambung esok la...ok nk tido da ni...oyasumi nasai...
Read more...

Tuesday, April 7, 2009

test...test...test...

| | 0 comments

kuat nyer study...

huh...da nk bes sem da...sekejap giler rase...since this last week tuk belajar...test pon berumbu-rumbu la...actually aku takde la test byk giler minggu ni due jer...tapi still rase berumbu-rumbu...adeh...nape la de test ni...da la aku ni spesis manusia yg makan vitamin 'M'...hahaha meaning pemalas...tapi aku ni tak la malas tahap melampa tu ek...de gak la vitamin'R' tu walaupon sikit...tu maknenye rajin...ahaks...pepe hal pon kene study ni...ok chow cin cau...huuu sedapnyer air cincau...study...study...
Read more...

Saturday, April 4, 2009

tak lame lagi nak pekse...

| | 0 comments

alu..alu..

well since i'm a student...tak lame lagi nk final da...wa cuaks....start exam 24 hb sampai 3 hb...semoge dapat menjawab tige-tige paper ni dgan tenang dan jayanyer...
Read more...

Thursday, April 2, 2009

my page got new look...

| | 1 comments

PENGHARGAAN

Ucapan jutaan terima kasih kepada pihak-pihak yg terbabit dalam menjayakan background baru blog saya ini. Ucapan ini ditujukan khas kepada this very odd couple mami dan faris.
Read more...

Labels

Followers

 
 

Coret - Coretan | Diseñado por: Compartidísimo
Con imágenes de: Scrappingmar©

 
top