There was an error in this gadget

Wednesday, November 25, 2009

finally

| | 1 comments

akhirnya aku dah abis degree...huh...satu perasaan yang sangat best...tapi yang paling best bile dah abis presentation report praktikal haaaa memang lega gile...dah la aku org yng last skali present antara 3 bilik presentation.
actually nak letak gambar tapi gambar dalam laptop takde kt dalam pendrive....so untuk kengkawan yng nak gambar nyer tggu dulu yer...skang ni kat cc...
ok tu sajer yang nak tulis...daaaaaa
Read more...

Thursday, November 5, 2009

dah lama tak post

| | 0 comments

haluuuu
mau 2 bulan jugak la aku tak berkarya yer dekat sini....well macam2 da jadi, and malas nak citer mende yang lepas and of course aku tak igt dah ape jadi....

dah nak sebulan habis praktikal, skang kt kampus kt machang...tak de ape yang menarik sangat pun nak citer tapi hari ni otak aku macam dah nak biul da bile wat report LI tadi...so pendekkan kan citer, nak gi print la kan draft report nak tunjuk kat cik su...seb bek kak nor tgk email pn zakiya bagi...yang kena antar draft 12hb bukannya 8hb...hahaha suke giler aku...ye la report aku yg patut nye tunjuk kt cik su ari ni cam byk nak kena betulkan jugak la...so aku ade lagi 2 hari untuk buat yang sebaik mungkin...

chaiyo' chaiyo'......
Read more...

Thursday, September 10, 2009

wish sendiri jer lah!!!!

| | 2 comments

today 10/9/09

blogger-emoticon.blogspot.com

happy birthday ela...anda sudah tua!!!hehehe
Read more...

Tuesday, September 8, 2009

model sambilan tak b'gaji

| | 3 comments


we all, dari kiri hida, aku, mimie, enon n aya
kan best kalau p-jah, yern, dada n has ada sekali...


model eskelator


dekat eskelator lagi
nota sisi: aku rasa habis eskelator sogo kami amek gambar


wat gigi mancung


aksi terkejut melampau


sukenya dapat makan


kesian hida


formasi bintang rtm...haha
Read more...

Monday, September 7, 2009

the best day

| | 2 comments

semalam 6/9/2009 aku keluar dengan geng2 masa sekolah menengah dulu....best sesangat dapat jumpa ngan diaorang semua...tapi tak semua yang ada...yang ada just aku, ainon, izumy, suraya and hida...yang lain tak dapat nak datang sebab ada hal yang tak dapat dielakkan...eh sesuka aku jer kan bagi alasan tu...

antara aktiviti yang dilakukan...
1) jalan2 dekat masjid india sampai sogo
2) shopping raya
3) bergambar sakan tak ingat...tapi still tak puas
4) berbual2 dekat surau kl sentral sampai waktu berbuka puasa da masuk tak sedar...hahaha
5) bergumbira
6) buka puasa dekat rasamas izumy belanja thanks mie...

nnt i'll upload our pictures ok...anyway memang semalam sangat best...
Read more...

Tuesday, September 1, 2009

tag

| | 0 comments

Zaman Kanak-Kanak

Nama penuh:
ella...(bukan ella rock tuh) blogger-emoticon.blogspot.com

Tarikh Lahir:
10/9/1987

Tempat Lahir:
salah satu hospital kat malaysia

Tempat dibesarkan:
kat pahang

1. Siapakah nama kawan rapat anda sewaktu kecil?
najuah n intan

2. Apakah permainan masa kecil yang anda ingat?
batu seremban, teng-teng, sorok-sorok, pondok-pondok, main kejar2(yang paling suka) blogger-emoticon.blogspot.com

3. Kalau anda gaduh dengan kawan anda, apakah yang akan anda cakap kpd mereka?
tak silap aku la kan kalau name pon gaduh...bercakap ker...

4. Di kawasan manakah tempat feveret anda bermain?
setiap pelusuk kawasan rumah atuk, padang sekolah,

5. Apakah cita-cita anda semasa kecil?
doktor...ceh harapan jerla, tengok darah pon geli-gelemanblogger-emoticon.blogspot.com

6. Apakah rancangan katun yg anda gemari dan masih ingat sampai skrg?
sailormoon (dengan kuasa bulan akan menghukum mu), tomato man (pernah ponteng kelas fardhu ain nak tgk katun ni...haha), dragon ball (yg sebenarnya dragon ball ada 7 biji semuanya)...haha...gilalah aku blogger-emoticon.blogspot.com

7. Makanan ringan apakah yg anda akan borong di kedai?
keropok, gula2, aiskrim malaysia yang 20sen tuh...blogger-emoticon.blogspot.com

8. Nyatakan seorang rakan zaman kanak-kanak anda yg anda teringin jumpa skrg?
najuah...dia pindah singapore lepas habis sek rndh...

9. Apakah gelaran anda semasa kecik?
ntah...

10. Siapa yg mahu ditag?
sesiapa sahaja...
Read more...

Friday, August 28, 2009

selamat hari kemerdekaan

| | 1 comments

okay, aku nak ucap siap-siap kt sini sebab rumah kat kampung takde internet...

so hari isnin ni kita 1 malaysia akan sambut hari kemerdekaan yang ke 52...dah setengah abad 2 tahun dah kita merdeka...harapan aku adalah semoga malaysia akan kekal aman damai sampai bila-bila...

tapi kan dah tak dapat nak tengok iklan2 yang touching2 sebab director iklan tu dah meninggal, tak lain tak bukan allahyarham yasmin ahmad...semoga rohnya dicucuri rahmat...

so here i want to wish all malaysian...selamat menyambut hari kemerdekaan yang ke-52...

ok that's all, yea2 balik kampung esok....daaaa
blogger-emoticon.blogspot.com
Read more...

Monday, August 24, 2009

makan dalam tray

| | 4 comments

bulan2 puasa camni sure teringat masa sekolah dulu...buka puasa ramai2 kat dewan makan...
masa tahun 2004 waktu ni aku f5...sekolah kitorang dapat pengetua baru dan juga penolong kanan h.e.m baru...
kedatangan hem baru ni banyak perubahan yang berlaku...yang paling aku ingat yang satu ni jer:
'buka puasa ikut rumah sukan'...haaaaa apakah????hmm agak kesedihan la jugak sebab tak dapat makan ngan kawan2 sendiri...aku rasa majoriti fikir camtu...takpe la demi hem yang semangat rumah sukan yang tinggi...
so sepanjang bulan puasa kat sekolah, kitorang semua kene makan dalam tray...kalau bukan bulan ramadhan kitorang makan pakai pinggan tak pakai tray...
time nak amek food utk berbuka, ada duty dia...hari first nak berbuka...dorm 1 setiap rumah sukan yang kena amek...so duty bertukar dari dorm ke dorm sampai dorm 4...pastu rotate balik...yang tak best nyer kat sini adalah
anda tak dapat memilih lauk anda sebagai contoh nak ayam part wing ke drumstick...
sebab nyer orang lain just datang bila dah nak berbuka...tapi aku pasti sure ada yang buat camni...turun jer sekali walaupun bukan turn serve makanan...da habis makanan serve..pergi la usha mana2 tray yang best pastu tukar menukar dengan tray lain...then cop tempat...btul tak????hehehehe
since duduk dalam rumah sukan...tudung saji pun ikut warna rumah sukan...memang dewan makan tu kalerful la...ade 4 rumah sukan...musytari, marikh, kejora dan zuhal...

so itu sahaja hikayat buka puasa dalam tray...hahaha...walau apa2 pun itu tetap memori yang menarik...


Read more...

Friday, August 21, 2009

ketibaan ramadhan, keberangkatan syaaban

| | 4 comments

tak sangka esok seluruh umat islam m'sia akan berpuasa, rasenyer baru jer lagi kan...baju raya tahun lepas pon cantik lagi...huu

anyway nak ucap kepada semua selamat berpuasa esok hari...

selamat menyambut ramadhan yang penuh dengan keberkatan...

itu saja...

daaa...
Read more...

Tuesday, August 18, 2009

baru ku tahu

| | 2 comments

dulu-dulu suka nyanyi lagu ni:

tanya sama pokok
apa sebab goyang
nanti jawab pokok
angin yang goncang
tanya sama angin
apa sebab hujan
nanti jawab angin
tanyalah awan
awan nanti kata
aku kandung air
sampai tempat sejuk
aku pun cair
tengok dalam air
nampak bayang-bayang
campak satu batu
bayang pun hilang

aku ingatkan lagu ni sampai takat ni jer, rupa-rupanya baru ku tahu
1. ada sambungan lepas tu
2. lagu ni ada dalam cerita p.ramlee anakku sazali...

banyak kali tayang pun tak pernah tengok dari A sampai Z, tengok sikit-sikit jer...info ni pun aku dapat dari satu blog yang aku suka baca
ni sambungannya:

tanya sama hati
apa asal sayang
adakah tandanya
nampak dipandang
kumbang rayu bunga
bulan dan bintangnya
punya tanda-tanda hubungan mesra

hmm...deep kan maksudnya...itu saja yang mahu dikongsi...
Read more...

Monday, August 17, 2009

kuih raya

| | 0 comments

KEPADA SESIAPA YANG BERMINAT NK MEMBELI KUIH RAYA SECARA ONLINE SILA KLIK SINI





nota kaki: kuih raya ni dari sumber yang boleh dipercayai...blog tu akak sepupu i yg punya...
Read more...

Wednesday, August 12, 2009

warga m'sia jadi ninja

| | 0 comments

ya...warganegara malaysia negara kita yang tercinta semakin hari semakin ramai yang menjadi ninja...
tapi bukan ninja yang ada jurus-jurus segala macam, cakra bagai, teknik pembahagi bayang, ninjutsu semua tu...oh terpengaruh dengan anime naruto...

ni ninja yang nak prevent diri dari musuh yang sangat popular sejak kebelakangan ni...selsema babi...amboi direct nyer...dan tambahan jerebu yang melanda...maksud aku disini rata2 org semua da pakai mask yang tutup hidung n mulut tu...

tapi tak jumpe lagi yang kacak cam cikgu kakashi...hehehehe...

aku pon tak ketinggalan gak dalam menjadi ninja ni...hmmm gambar takde plak...nnti la ek aku upload...
semoga diri ini tidak mendapat wabak itu...amin..
Read more...

Tuesday, August 11, 2009

balik kampung

| | 2 comments

aktiviti yang dilakukan semasa balik kampung hujung minggu lalu

1)pergi kenduri doa selamat dekat rumah moyang
2)mandi dekat sungai pahang...ceh walhal aku tak mandi pon celup kaki jer
3)kenduri maggi dekat kedai ayah aku
4)makan malam...makan lagi
5)pergi tengok sukaneka di kampung sebelah
6)makan nasi himpit dan pulut kuning di rumah ayahlong
7)makan bubur chacha di rumah makuda

rumusan disini:
aku balik kampung aritu makan jer kerja aku...habis diet aku...eleh macamla berdiet sgt..
Read more...

Thursday, August 6, 2009

tiket bas

| | 0 comments

last 2 days, oh malasnye nk berbahasa inggeris...ngade la kau...
ok 2 hari lepas, chatting ngan yani die wat praktikal kt penang nun utara sana...chat punya chat

dialog die lebih kurang camnila
yani: ko da beli tiket balik raya da
aku: blum
yani: aku da beli da
aku: pantas ko

dialog pasal tiket bas sampai disitu sahaja...aku pon cuak gak la kn...yela bukan apa kang lambat beli tiket alamatnya ko beraya la kt kl ni sengsorang...walaupon perjalanan untuk ke temerloh pahang hanya mengambil masa 2 jam sahaja...kalau aku tak dpt tiket aku suruh ayah aku jemput...hahaha harapan la nak suruh ayah tercinta tu nak jemput...
persoalan nya sekarang bile ye nk beli tiket?????itu pon nk tanya orang...fikirlah sendiri oi...
Read more...

Wednesday, August 5, 2009

argh...jiwa kacau

| | 0 comments

perkara2 yang membuat jiwa ku kacau...

1)final year project
2)questionnaire
3)keje kat ofis(walhal tak byk mana pon)
4)sakit batuk n selsema bukan swine flu yer...
5)anasir2 jahat yg ganggu aku lebih tepat ganggu fikiran aku...ketepi sume n get lost!!!!
Read more...

Tuesday, August 4, 2009

makanan anti kolestrol

| | 0 comments

tips untuk sesipa yang ingin mengurangkan kolestrol...

1. SOYA
Kacang soya merupakan makanan popular yg diproses untk mendapatkan Kacang soya mengandungi 48% protein, lesitin, vitamin & zat galian.Ia juga dpt menghidarkan penyakit jantung & kencing manis. Kaya kalsium & Mineral yg membantu memecah lemak. Ia membantu menyusutkan kadar Lemak jahat (LDL) dan meningkatkan kadar lemak baik (HDL)

2. KUACI
Kuaci mempunyai kandunan zat besi. Pola pemakanan yg rendah dgn zat besi boleh menaikkan kadar kolestrol LDL sekali gus menghadkan kolestrol HDL. Mulakan pengambilan kuaci jenis tawar seperti dari jenis labu atau bunga matahari untuk menambah zat besi

3. BUAH KERING
Antar pelbagai jenis buah kering, limau kering adalah yg paling banyak mengandungi flavanoid. Pengambilannya mampu menyingkirkan lebihan lemak LDL sehingga dapat mengurangkan risiko sserangan jantung. Flavanoid juga boleh diperolehi dalam teh, brokoli, tomato, bawang serta delima.

4. EPAL
Memakan sebiji epal @ meminum jusnya setiap hari cukup untuk membekalkan khasiat bagi mengurangkan kandungan kolestrol dalam badan. Kanak-kanak yg memakan makanan segera dankemudian memakan epal @ minum jusnya, sebenarnya menyimbangkan kandungan zat dan mencegah berlaku kemak dlm badan

5. IKAN TUNA
Termasuk sumber asid lemak omega-3 yg popular, selain salmon dan makarel. Omega-3 secara khusus melindungi tubuh daripada peningkatan kadar kolestrol LDL.

6. KACANG TANAH
Kacang tanah yg dipanggang mengandungi lemak sihat dan kaya dengan vitamin E. Ia boleh menghalang radikal bebas agar tidak merosakkan kolesterol LDL dan dapat menghindari tubuh daripada serangan jantung

7. MANGGA
Vitamin C banyak terdapat dalam mangga. Sumber lain : belimbing, kedodong, betik, rambutan, strawberi dan kiwi. Vitamin C berupaya mencegah kolestrol LDL dlm tubuh

8. KISMIS
Mengandungi sebatian yg mampu menurunkan kolestrol. Sesiap yg mengamalkan diet dgn 400 kalori kismis setiap hari boleh menurunkan kadar kolestrol dlm darah sebanyak 8%.

9. OAT
Lebih daripada kajian saintifik yg dijalankan telah menunjukkan bahawa pengambilan oat setiap pagi boleh menurunkan kolestrol dalam darah. Serat mudah larut dalam oat boleh mengurankan risiko penyakit jantung sekiranya dijadikan sebahagian diet rendah lemak & kolestrol anda

10. JAMBU BATU
Ia mampu menurunkan paras kolestrol dalam badan sebanyak 18.8%. Disyorkan mengambilnya setiap hari dalam jumlah mencukupi bagi memastikan khasiatnya bertindak balas kepada tubuh. Jumlah yg disyorkan ialah 400gm sehari, iaitu sebiji setengah selama empat minggu. Bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan tanpa melupakan diet seimbang, jambu batu adalah pilihan yg sesuai

ini
Read more...

Wednesday, July 29, 2009

oh harry potter

| | 2 comments

ok...sepatutnya aku tulis entry sejurus aku menonton hp...tapi ni da ari rabu...aku tgk ari sabtu...tak dpt nk update sebab byk kerja...

aku baca blog kawan aku, n3 dia tajuk hp...kawan aku cakap hp is so damn boring...aku cam terkejut la kan die cakap camtu...aku tak tgk lagi hp6 time baca blog kawan aku sorang nih..
p/s:aku peminat movie hp da tgk 5 movie die...
so ari sabtu lepas 25hb 7, aku ngan kawan aku hida namanya pon p la menonton wayang hp...mula2 cite cam excited da...tapi dalam 2 jam setengah tu rupe-rupenye...jauh panggang dari api...huuu...peribahasa siap...
memang aku sokong p-jah...p-jah hp 6 mmg boring...

memang beyond my expectation...seriously...seb bek aku baca novel die...memang byk gak yg penting2 die tak tunjuk...ni tak tunjuk part student hogwarts tu bercium jer banyak, tah pape...

mr david yates...untuk 2 movie terakhir baik anda lakukan yang terbaik....dalam enam2 movie...movie no 6 ni memang tak mengujakan aku langsung
Read more...

Wednesday, July 22, 2009

the biggest loser

| | 3 comments



semalam tgk channel 702 astro...hallmark channel...siaran yang tgh berkumandang waktu tu 'THE BIGGEST LOSER'...kalau ade sesape yg pernah tengok rancangan realiti ni tahu la camne format citer tu...

and for those that don't know a single thing at all about this show, i'll explain to you...
peserta untuk rancangan ni adalah manusia2 yg berat badannya boleh dikategorikan sebagai obesiti...memang tahap gemuk gilas lah mereka2 ni and most of them weights about 300 pounds and above (lebih kurang 140 kg la tak silap, nak kepastian convert la sendiri)...imagine that...hmmm
objektif utamanya adalah utk melihat sejauh mana peserta2 menurunkan berat badan mereka pada setiap minggu...so at the end of the week, peserta2 akan timbang barat badan mereka...
peserta2 ni terbahagi 3 kumpulan...so kumpulan yang dapat peratusan penurunan berat badan yg sikit akan dibawa ke 'elimination room' lebih kurang lah...kumpulan yang kalah terpaksa undi salah seorang dari group mereka untuk tidak lagi meneruskan perjalan dalam show tu...
ok itu hikayat tentang rancangan realiti itu...

aku memang suka show tu...sebab itu show yang sangat menarik...betul tak...apsal malaysia tak nak wat rancangan yg camni ek???ni tak asyik nyanyi...nyanyi...nyanyi....kalau realiti show pasal nyanyi ni tak di'stop'kan alamatnya satu hari nanti malaysia ni separuh rakyat negaraku yang tercinta ini adalah artis...haaa amek...

tapi sebenarnya ada satu show camni...siar kt nt7 or 8tv...tak silap aku la...tapi aku nengok peserta die sume cina...apsal takde org melayu...ke org melayu sume kurus-kurus???ok fikirlah sendiri...

kalau ade la kan aku nak join r...ne tahu leh slim aku pasni...hahahaha....ntah2 kan tak sampai seminggu aku da pengsan...sebab training die hui mangai cam training tentera...
ok tu saje...daaaa
Read more...

Friday, July 17, 2009

pengalaman naik tren

| | 0 comments

ok...nk story skit pasal nek tren kt bandar besar ni...iaitu kuala lumpur or kayel...hmmm

memula aku naik pengangkutan awam yg satu ni masa duk matrik kt gopeng dulu...

time tu nak balik matrik lepas cuti...aku ni bijak la sangat tak beli tiket balik sampai ipoh...so aku ngan kawan aku sorg ni beli tiket sampi kl so dari kl kami nek sampai ipoh...berenti kt pekeliling...kami sebonarnyer dah lambat sbb tiket balik ipoh kul 2.15 pm...mase sampai kt pekeliling aku tak ingt...tapi sipi2 kul 2 la kot...so pe l agi tekocoh-kocoh la nek tren kt pekeliling 2 stesyen titiwangsa...dala aku bawak bagasi...korang tahu bagasi...dala nala punya besar + berat nak mampus = sakit amat tgn aku ngangkat...nk dipendekkan citer kami sempat nek bas tu...seb bek de kawan yg da de kt bas tu mintak pakcik bas tu hold jap...huh lega...tapi memang siksa gila aku sebab bawak bagasi tula...kene nek turun tgga...sampai kt pudu kene trun tgga tggi plak nak nek bas...uish memang aku tido trus lepas selamat ada dalam bas tuh....
tula bijak sgt tak beli tiket sampai ipoh...
mek iktibar ek

ok...pastu lama jgk la tak nek tren...akhir tahun 2006 baru aku naik balik...tapi takde peristiwa yg menarik...

next ni yang best nih...tgh tahun 2008...my coursemate and i pergi trip to sarawak...bile balik dari sarawak sepatutnyer aku kene balik kelantan balik...mase kt lcct aku pikir punya pikir aku nk balik umah pakcik aku...sbb aku pikir tiket bas balik pahang tak mahal...time tu takde surcaj-surcaj ni sume...so dari kl ke temerloh RM 8.40...berbanding dari kota bharu ke temerloh RM33...haaa tolak...tolak...aku untung bape....so dalam bas aku call angah...sepupu aku...cakap aku nk g kajang...die kate ok tggu kt stesyen ktm serdang...so aku gtau cepat2 pn.z aku tak nak balik machang...so aku pon di tinggalkan kat stesen serdang...tggu punya tggu...aku dalam hati "lambat la angah ni"....tetiba hp berbunyi...nama angah...aku angkat...

AKU:HELLO
ANGAH:SAYLA, KT SINI(SERDANG) JAM LA ANGAH TAKUT TAK SEMPAT...
AKU:HAAA??
ANGAH:SAYLA NEK TREN SAMPAI KAJANG...NEK YG KE SEREMBAN TAU...
AKU:HAAA OK...

aku pon beli la tiket g kajang...aku bace signboard jer...tak tanya kt org pom...tula bijak + pintar = hampir tersalah line tren...
da beli tiket aku pon dengan beg bagasi + beg tambahan = aku sakit tangan seminggu...aku naik la tgga nak seberang sebelah sana...bayangkan la kene bawak beg2 besar yang berat gila bahbiiii....bayangkan ek bayangkan...da selesai seberang kene naik turun tangga sume tuh...aku pandang kiri kanan...tetiba terbaca signboard sebelah sana "SEREMBAN"...mulut pom laju jer cakap shit!!!!...aku pom kene naik turun tangga sekali lagi...memang da nak nangis da...aku tak kisah da org sekeliling...lantak la kan...pandang2 bkn nk tolong aku yg keletihan nih...huh...nasib baik la aku sempat naik tren kalau tak aku kene tggu lagi lame la jawab nyer....tula tak nak tanya org...padan muker...seminggu tangan sakit...

dan untuk 2 minggu ini...tren jadi aku punye transport pegi balik tempat praktikal...

peristiwa untuk minggu lepas...aku kena aircond tambahan...memang shit la...time tu dari kerinchi nk ke kl central...memang aku rase time tu nk jer jerit kuat2 "oi ketiak tu busuk gile...tak mandi ker"...mentang2 aku rendah malaun tu sedap jer hala aircond extra kat aku...
dan minggu ini aku hampir tergelincir kat tgga stesen majid jamek...tu semua disebabkan kapel yg berjalan sambil becintan-citun depan aku...aku nk cepat so aku potong la kan...tah camner tah...salah masuk gear kot..aku cam tergelincir nak jatuh...dala ramai kan...so nk cover punya pasal aku menonong je jalan tak pandang kiri kanan dah...
hahaha...lawk btul rase time tu...

ok tu sajer la hikayat nek tren...daaaa
Read more...

Thursday, July 9, 2009

oo..woo..lelaki idaman...

| | 0 comments

hmmm...familiar tak dengan tajuk n3 ni...yup lagu melly gostant...ops salah...goslow...
actually tetibe jer aku dapat idea pasal ni masa gosok baju tadi...hahaha...

ok my prince charming should be:

1)tahu hal2 agama ni...tapi taknak warak sangat taknak jahil sangat
2)educated...mesti nih...
3)tak banyak cakap tapi taknak yang pendiam ok...
4)ade sense of humor
5)tahu masak tapi taknak yang terror masak cam chef...at least die tahu la yang basic-basic
6)nampak kacak gile di pandangan mata aku bile pakai baju melayu complete sampin n songkok...ahaks...huhuhu
7)rupe mestilah sedap mataku memandang...hahaha
8)ada kerjaya...mesti nih
9)gila lensa kamera cam aku...hahahahahahahaha...cam lawak jer ciri ni
10)terima aku, family aku dan kawan2 aku seadanya...
11)no smoking...aku memang nak yang tak smoke ok...



haaa...tu jer setakat ni...kalu de tambahan...ku kan update la nanti...
tetibe rase ciri2 yang aku tulis ni cam aku gatal nak kawen jer....hahaha.....
Read more...

Wednesday, July 8, 2009

tajuk apakah???

| | 0 comments



this picture is one of my favorite...tak tau la apsal...maybe stylo kot kami berempat bergambar...hahaha...perasan habis...tapi sape lagi nak puji aku selain aku sendiri...ahaks...btul tak...ok berhenti memuji dirimu suhaila...

tetiba aku rindu masa zaman kami berempat duk dalam sauna tu dulu...hmmm kinda...sem lepas rase sekejap jer...hmmm actually 3 tahun tu sekejap jer...rase baru jer masuk UiTM Kelantan tu...time goes by realy fast aren't it????
ok whatever...stop this jiwang2...hmmm aku terasa geli-geleman la pulak...walaupon aku sendiri yang taip....hahaha

oi merepek banyak sangat ni...hmmm memang sesuai la sangat n3 ni takde tajuk....
ok aku nak berenti merepek...daa daaa
Read more...

alu alu...i'm back....

| | 0 comments

dah 2 bulan aku tidak meng'update' blog ini...lama tu...nak citer pe tah...hmmm aku da stat praktikal...sv aku ok...tapi wat mase ni aku tak de kerja lagi...haaa sebab tu la leh update blog ni...hahaha gile la men intenet kat opis...otai habis...sekarang ni opis agak lenggang sebab majoriti terlibat dalam panel tuk interview kenaikan pangkat...tak silap aku la...interview tu sampai besok...so hari jumaat nanti opis ni de manusia la sket...

dan sekarang ni aku kebosanan...dah la aku sorang-sorang jer yang praktikal kt floor ni...takde orang len pon...huhu kesian ya...senang citer aku agak mati kutu la kt sini...nak citer pe lagi tah...lenkali la plak citer bile aku de idea nnt..ok

cow cin cau...
Read more...

Friday, May 15, 2009

i'm home

| | 1 comments

Yea..aku da balik pahang..haa da 4 hari duk umah da bru nk update..almaklumlah ni je kesempatan yg ada..
ok biarla kan..
and that's mean i'm no longer in kelantan n no longer at rumah 'sauna' itu...huhu
ok..since da duk rumah..tidak dapat la diriku ini utk berbloging..ini pasai umah aku tkde intenet ok..kirenye lambat la bru aku update ok..

ok that's all..
Read more...

Saturday, May 9, 2009

huh lagi

| | 2 comments

ko ingat ko bagus sangat ke haaa???
asal la de manusia cam ko kt dunia ni...
huuuh
d***n...s**k..s**t..
Read more...

huh

| | 1 comments

yeessssssss!!!!!!!!!!!!!!!

tak lama lagi aku nak balik....tak sabar dah...nak meniggalkan kelantan ni....
yaaaaa....aku memang tak sabar da nak balik...nak tahu sebab ape...aku da tak tahan duk kt sini...
dala umah ni panas...kb pom panas...huh memang kt sini sumenyer memanaskan...memang fjhfgtyregfhghghgbfyujnew....huh puas hati aku...

aku da tak sabar nk tengok tv...aku da terlepas banyak gile faveret tv show aku...
cepat la hari isnin...

aku nak balik....
Read more...

Thursday, May 7, 2009

fun facts part 2

| | 0 comments

1) Butterflies taste with their feet.

2) A duck's quack doesn't echo, and no one knows why.

3) In 10 minutes, a hurricane releases more energy than

all the world's nuclear weapons combined.

4)On average, 100 people choke to death on ballpoint pens every year.

5) On average people fear spiders more than they do death.

6) Ninety percent of New York City cabbies are recently arrived immigrants.

7) Thirty-five percent of the people who use personal

ads for dating are already married.

8) Elephants are the only animals that can't jump.

9) Only one person in two billion will live to be 116 or older.

10) It's possible to lead a cow upstairs...but not downstairs.

11) Women blink nearly twice as much as men.

12) The Main Library at Indiana University sinks over an inch
every year because when it was built, engineers failed to
take into account the weight of all the
books that would occupy the building.

13) A snail can sleep for three years.

14) No word in the English language rhymes with

"MONTH".

15) Average life span of a major league baseball: 7 pitches.

16) Our eyes are always the same size from birth, but our nose and ears
never stop growing.

17) The electric chair was invented by a dentist.

18) All polar bears are left handed.

19) In ancient Egypt, priests plucked EVERY hair from their bodies,
including their eyebrows and eyelashes.

20) An ostrich's eye is bigger than its brain.

21) TYPEWRITER is the longest word that can be made using the
letters only on one row of the keyboard.

22) A crocodile cannot stick its tongue out.

23) "Go." is the shortest complete sentence in the English
language.

24) If Barbie were life-size, her measurements would be 39-23-33.
She would stand seven feet, two inches tall.

25) The cigarette lighter was invented before the match.

26) Americans on average eat 18 acres of pizza every day.

Read more...

perhaps love...sarang in gayo

| | 2 comments

princess hour a.k.a gong
drama korea yang sememangnya penat untuk ditonton...24 episod total...satu episod da sejam...kalau sesiapa yang extreme dan fanatik cite korea tu...alamatnya satu hari tak tido, tak mandi, tak makan, tak g tandas...haaa

sarang in gayo...salah satu ost die...aku suke gile ngan lagu ni...walaupun bahasa yang aku tak bape nak faham...ops...memang tak faham pom...tapi memang suke lar...tak dapat nk masuk kan video atas sebab teknikal...harap maaf...so hayati jer la lirik die...hahahaha

Perhaps Love / Sarangingayo lyrics
Singer: J & Howl

On-je-yot-don-gon-ji / gi-yong na jin ah-na
ja-ku nae mo-ri-ga / no-ro u-ji-rop-don shi-jak
han-du bon-shik / doh-oh-ryu-dun seng-gak
ja-ku nul-o-ga-so / jo-gum dang-hwang-su-ru-un i ma-umpyol-il-I ah-nil su it-da-go / sa-so-han ma-umi-ra-go
ni-ga ne-ge ja-ku (ne ge ja ku)
ma-rul ha-nun / geh o-saeng-han-gol

Chorus:

sa-rang-in-ga-yo / ku-de nah-wa gat-da-myon shi-jahk-in-ga-yo
ma-mi jah ku gu dael / sa-rang-han-dae-yo
on se-sang-i dud-du-rok / so-ri-chi-ne-yo
wae i-je-ya dul-li-jyoh oooohh...
so-rol man-na-gi we-hyae / i-je-ya sa-rang cha-jat-da-go

ji-gum nae ma-umul / sol-myong-ha-ryoh hae-do
ne-ga nae-ga dwe-o mamul nu kki nun bang bop ppun in de

i-mi nan ni / a-ne / it-nun-gol
ni a-ne / ni-ga it-du shi
u-rin so-ro-we-ge (so ro we ge)
i-mi gil-dul-yo / jin-ji mo-la

Repeat Chorus:

Seng-gak-hae-bo-myon (saeng gahk hae boh myuhn)
Manh-un sun-gan-so-ke (so ke)
Ol-ma-na manhun (yeah) sol-le-im it-ot-nun-ji
jo-gum nujun gu man-kum nan do jal-hyae jul-kke-yo

ham-ke hal-ke-yo / chu-wok-i dwel giokman sol-mul-hal-ke-yo
da-shin nae gyote-so / ddo-na-ji ma-yo
jjal-bun sun-gan-jo-cha-do bul-an-han gol-yo
nae-ge mo-mul-lo-jwoyo oooohh...
Gu-dael i-roh-ke ma-nhi (gu to rok ma-nhi)
Sarang-ha-go wi-so-yo (gu dae yo ya mahn) i mi

-------------------------------------------

English Translation

Perhaps Love (Sarang Een Gah Yo/사랑인가요)
Singer: Howl & J (from Goong/궁 OST)


I don't know when it all started
When my head became dizzy with thoughts of you

These thoughts would often pop up in my mind
I feel anxious as my heart expands towards you

It's nothing.. it's just a little thing
Your words are awkward to me

Is it love? If you feel the same way, is it a beginning?
My heart keeps saying it loves you
It screams out for the whole world to hear
Why has it taken so long for me to hear it~?
We've finally met.. finally found love

If I wanted to show you how I feel
The only way would be for you to become me

I'm already inside of you
Just like you're inside of me

To each other [to each other]
We may already be too accustomed

Is it love? If you feel the same way, is it a beginning?
My heart keeps saying it loves you
It screams out for the whole world to hear
Why has it taken so long for me to hear it~?
We've finally met.. finally found love

When I think about it [when I think about it]
I realize how many moments there were when my heart trembled
I'll try as harder as I was late in realizing my feelings

I'll be with you, I'll only give you fond memories
Please don't ever leave me again
Even the shortest moments without you make me uneasy
Please stay by me~

I already love you so much (you're the only one)

Read more...

Wednesday, May 6, 2009

rakan-rakan

| | 7 comments

hmmm....disebabkan keboringan melampau dan aku tak tahu nak tulis pe kali ni...so nk cite pasal rakan seperjuangan time sekolah kt high school musical dulu...percaye ke aku sekolah situ????


ni name die hidayah...time skool dulu...girls panggil hida...boys panggil dayah...jangan korang tak tahu...hida ni kesukaan semua budak laki time skola dulu...tabik la kt kau..


this is suraya...die ni muda sebulan dari hida...bufday hida 20/1 dan suraya punya bufday 20/2...yang paling aku ingat pasal suraya die ade nick name MARKONAH...datang dari mane name tu aku tak tahu...


name die ni siti mata...ops silap...siti ainon...mase kt skool dulu die de kakak kandung kt sane...name kak die kak wiwi...merangkap senior...garang kak wiwi ni...adik die pon garang jugak...cume tak tunjuk sangatla


haaa yang sorang ni name die ade cam name jepon sikit...izumy dihafiny...die dan spek mate die tak leh berpisah...izumy ni kalau die tido dan lebih2 lagi bile spek mate die ditanggalkan...gempa bumi pon die tak sedar...hahaha...just joking mie...


name btul dalam surat beranak dan ic...sapura...tapi panggil yern...jauh menyimpang dari name btul...aku penah tanye nape panngil yern...die ade cite tapi aku tak ingat...hehehe....time skool dulu suke men basketball....


yang ni namenye nurul filzah...satu bacth panggil pjah...die ni kuat lari...aku satu rumah sukan ngan die sekali ngan enon, suraya n has...kerana kekuatan nya berlari die telah menyumbang kan markah kepada rumah marikh...hidup marikh...

[gambar di-remove atas sebab2 tertentu]


cube teka mane satu kawan aku...yang pakai baju pink tu...name die suhaida...panggil dada...die ni ade kembar...name kembar die nana...hmmm satu u ngan aku...tapi aku masuk lambat skit...die masuk dulu...die mek akaun...aku mek statistik...kadang-kadang jer terjumpa kt kampus...die ni sepupu p-jah...

hmmm....de lagi sorang aku tak jumpe cari gambar die...name die hasnida...panggil has....time f5 dulu die ni pkrs (penolong ketua rumah sukan) rumah marikh...sejawatan dengan yern...die nie muke memang garang n kerek...tapi she's ok nice sebenarnye...

tula die sedikit sebanyak coretan sahabat2 time high school musical dulu...aku rindu gile ngan korang...jom wat gathering kt genting...




Read more...

Tuesday, May 5, 2009

yummy-yummy

| | 2 comments

hari ni tegahari tadi...kami serumet berjaya memasak spaghetti...at last dapat gak makan spaghetti...lame da nk makan since tengok cite jepon BAMBINO...cite ni best...hoh promote lagi...biarlah kan aku nk promote...tu kire cam hobi masa lapang la tu...haaa iye...percaya ker???

ok nk show you all the making of spaghetti...heeeeeee


ni die bahan-bahannya...actually tertinggal satu benda kat sini...daging cincang


ni da siap potong sumer...tin tomato puri ni pon da siap buka

actually...ade incident masa buka tin tomato puri ni...tapi bukan aku la yang bukak kan...tak berani hehehe...sebab kena pakai pisau kalau pakai can opener takper...i'm the expert...ceh belagaknyer...ayu yang bukak tin tu...disebabkan terlalu gelojoh...hiperbola gile...sedikit demi sedikit tomato puri tu terkena kaki ayu...nk dijadikan cerita...aku nak la mek gambar...baru jer ambek kamera die dah lap da kotoran degil yang tak bape degil itu...baru nak wat gempak kt blog nk tulis..."gile la masak spaghetti sampai berdarah-darah kaki"...hahahaha


ni spaghetti yang direbus...time nk tahu die dah masak ke belum berurat-urat jugaklah da ditelan oleh aku...hehehe


ni adalah proses yang aku kategorikan agak membusukkan diri la jugak...membasuh daging cincang yang berdarah dan berBAU LEMBU...

ok aku malas la nk citer bebanyak pasal proses die masak...kalau nak resepi die cari sendiri la...hahaha...kejam la pulak...aku tunjuk gambar yang sikit-sikit sudah...


ni la die kuah bolognese spagheti huhuhu....kami letak lauk banyak...ade meatball, sosej, carrot, lada benggala...huu banyak...siap tunjuk api dapur gas lagi...


haaa...amacam...adakah anda2 kamu2 merasai kesedepan sehingga menjilat jari @ lemak berkrim disukai ramai...ni kalu bace blog ni time bulan puasa ni mau batal puasa ni...hiperbola sekali lagi...hehehe


whoaa...menarik tak...menarik tak...

memang meletup la spaghetti ni...kuah die mantap...cube teka sape yang memasak kuah itu...
a) aku
b) ayu
c) WANA

yeaaa btul wana masak...saranan untuk wana...ni dialog siang tadi..."wana ko bley la bukak kedai pasta n mee"...


mantap...habis licin...pinggan saper tah???...wat2 tanya pulak...faham2 sendiri la ek...hehehe

dan disebabkan kuah tadi berbondong-bondong...dan spaghetti yang turut sama berbondong-bondong...de ker perkataan ni dalam kamus dewan haa...bedal jerla...tulis blog jer pom...mcam la de pemeriksa blog...cam pemeriksa kertas jawapan soalan exam...alamak dah melencong ke lain pulak....cube teka...teka lagi...berapa trip kami makan...
a) 1 kali
b) 2 kali
c) 3 KALI

btul 3kali kami semua makan...aku, wana, ayu dan awin...tapi baru jap tadi ade orang tu cakap...ni dialog die..."rase nak makan nasi lemak la"...haa mek kau lapar lagi rupenyer...

ok that's all...penat la taip...huuuu



Read more...

andai itu takdirnya

| | 2 comments

whoaaa....gempak nyer tajuk n3 kali ini...mesti anda2 kamu2 ingin mengetahui apakah disebalik tajuk n3 ini dengan kehidupan aku...

ok semua orang bawak bertenang dan bertendang...

meh citer skit...skit jer nih...rahsia tuk sesape yg menyinggah di blog ku ini...

LIGHTS CAMERA n ACTION... TAT...TARARA....

huh mesti de manusia yang dah tak sabar nk tahu ni...sajer jer nk suspen2...huhuhu...

"Jangan salah faham Puan Sri. Kemaafan yang diberi tidak akan sama sekali menjadikan saya lupa pada kedudukan diri saya ini. Saya tak boleh membuang pangkat itu ketepi kerana kesalahan yang pernah dibuat kepada saya."

"Saya telah menjadi balu sebelum masanya dan anak-anak saya juga telah menjadi anak yatim sebelum masanya. Sembilan bulan mengandung mereka tanpa suami disisi. Saya pekakkan telinga mendengar cemuhan masyarakat sekeliling."

Andai itu takdir-Nya, dia menempuhinya dengan tabah dan sabar. Apa yang penting sekarang adalah kebahagiaan anaknya, Dania. Sekurang-kurangnya, bila Aleya menutup mata, kehidupan Dania akan terbela.


"Selama aku meniti liku-liku kehidupan yang penuh dengan onak dan duri ini, aku tidak pernah pasrah dalam hidupku. Andai itu takdir-Nya sebelum menggapai bahagia aku redha. Namun sampai waktu apabila aku tidak mampu untuk bertahan lagi, hatiku lebih keras dari kerikil."


haaa itulah dia sinopsis novel yang bertajuk andai itu takdir-Nya...seriously novel ni best gilerrrrr....


ni la novel tu...

betul ni novel ni best giler....tak percaya...ok..my rumet yang dua org lagi yang sememang nyer kaki novel like me...2 kali bace...tetap touching...huu tak bleh blah btul mereka berdua ini...hehehe ayu dan wana jangan marah...

yang aku tulis tu sinopsis kat belakang buku die...huhuhu tak bleh nk citer lebih2...nnti tak surprise kepada yang berminat...
tapi frankly speaking and seriosly talk novel ni best sangat...
huhuhu tak rugi aku membelinya...hahaha...promote nih...

moral of the story: aku de sebuah...hehehehe...third novel yg aku beli dan sangat memuaskan hati...huhuhu



Read more...

Monday, May 4, 2009

freedom at last...huh ye la tu

| | 0 comments

aku da habis exam yahooooo!!!!!!!
walaupon tadi rase nak marah jer orang yg wat soklan tuh!!!???huh tensen giler...nak tahu sebab per???
soklan QMT503 tadi "susah tahap (dewa + gaban) kuasa infiniti = tekan2 calculator kuar math error"...huh memang susah giler lar...tadi nasib bek jer aku tak nangis jer tadi...sebaliknyer aku geram giler...tak tau la naper...tapi alhamdullillah aku bley jugak jawab walau dengan mengarutnyer...HAHAHAHAHAHAHAHA...ketawa puas2...

dan selepas berakhirnya paper yang "susah tahap (dewa + gaban) kuasa infiniti = tekan2 calculator kuar math error" tadi bermakna aku da habis exam...ketawa lagi...HAHAHAHAHAHAHAHAHA.....

tapi...huh de tapi lagi...aku tidak dapat berangkat pulang kerumah lagi kerana ade bengkel tuk praktikal...huuu kena tunggu lama lagi...apakah yang harus diri ini lakukan dalam masa 7 hari ini...huuuu mesti aku bored to death punya...dala cik laptop ku kat hospital...

lepas balik dari exam tadi terus balik umah sewa yang cam sauna tu...lepas tu rilek2...then cik izyan adnan call...cakap2...borak2...talk2...chat2...gosip2...sedar tak sedar kitorg da cakap hmmm about 1 jam lebey gak r...giler banyak kredit cik izyan sorang tu...lepas tu...adoi berapa banyak lepastu daaa...

then aku nengok OIAM kt youtube...huhuhuhu kelaka giler muka tomok masa his name kena umum oleh marion yang comel itu...huu suka dgr die speaking english..nak nangis da tomok itu...tapi at last die menang congrates tuk die...huuuuuu....

tetibe kan de la sorang dari kami mencadangkan "jom wat lempeng" pastu wat la...ayu yang bancuh...ayu yang masak...first trial...hahaha hampir hangit dan tak jadi...sebab tak jadi gi tukar kuali...then baru jadi...da de lempeng kena ade cicah nyer...so cicah nyer sardin hancur2 resepi by ella and that's me...big applause...pe lagi tepuk la tangan...hahaha...rase pe tah sardin tadi tu...kalu kami berempat ni tak food poisoining by tommorrow maknenyer resepi tu ok tuk di makan....ketawa lagi dan lagi...hahahahahaha...seronoknyer dapat ketawa...HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.....

ok that's all...
p/s:ni pinjam laptop ayu nih nk update nih...



Read more...

Saturday, May 2, 2009

pantun bertudung vs fesyen

| | 0 comments

pantun yang ku terjumpa kt internet:

Pakai tudung tapi bertelanjang
Itulah gaya orang sekarang
Mana tidaknya, ukuran body semua terang-terang
Yang mana kendur yang mana tegang

Baju nipis nampak bayang
Peha gebu saja ditayang
Lebih baik tak pakai baju senang
Dah tentu boleh tunjuk terang-terang

Baju ketat seluar sendat
Pakai tudung just ikat-ikat
Dari mula memang bukan adat
Disudut agama pun gaya tak berkat

Tudung jarang baju nipis
Pakai sikit boleh nampak 'garis'
Mata orang terbeliak, kita membengis
Bila kena kutuk, kenapa menangis

Lengan pendek blaus gantung
Jeans ketat melekat dipunggung
Jadi orang Islam ni sebenarnya beruntung
Agama tak suruh berbungkus macam pocong

Apa rasanya, kepala bertudung, kain terbelah
Kalau takat rambut orang kurang ghairah
Lain kalau peha gebu atau ternampak lurah
Mata yang memandang boleh keluar darah

Kebaya ketat, kain terbelah
Ikat tudung macam tak sudah
Nak ikut suruhan agama memang tak mudah
Tapi Islam sebenarnya indah

Tutup aurat bukan suruh berselubung
Sampai tak nampak muka dan hidung
Yang faham tuntutan amat beruntung
Taklah bersungut mulut pun muncung

Dah kalau mula minat nak bertudung
Cubalah sesuaikan apa yang disarung
Kalau masih rasa jiwa tu 'mendung'
Maknanya nafsu tu belum dapat dibendung

Bertudung itu bukan satu paksaan
Ianya lebih kepada keinsafan
Selalunya nafsu masih dikuasai syaitan
Itu la pasal fesyen pun yang bukan-bukan

Asal menutup aurat itu tuntutan
Kalau dianggap susah, tu sebab bosan
Yang ye nya hati tak berkenan
Tu yang berjela-jela mencipta alasan

Menutup aurat satu syariat
Kepada agama kita taat
Hidup berkat pahala berlipat-lipat
Didunia selamat, di akhirat hebat

Dalam tiap perbuatan, kita mulakan dengan niat
Gitu juga bertudung, janganlah konon nak tunjuk taat
Alamat pahala lebur, dosa bertingkat-tingkat
Mentelah pula berfesyen tak kena tempat

Baik tak bertudung kalau hanya nak rosak imej
Walhal Islam suruh pakai yang sopan dan manis
Dah kalau takat pakaian ngalahkan pengemis
Atas tutup, bawah buka, ni apa punya jenis?

Kita memang hidup dalam era serba maju
Sungguhlah iman tak dinilai just ikut baju
Kalau bertudung tapi pakai yang 'gitu-gitu'
Kita pun susah kenal, manusia ke hantu

Banyak salah faham bila mula bertudung
Maknanya no fesyen-fesyen only the baju kurung
No more pant suit, kebaya or kebarung
Dah kalau gitu lebih baik duduk berkurung

Bertudung bergaya biarlah yang sempurna
Tak jadi bahan kutuk, jangan pula menambah dosa
Pun tak usahlah juga terlebih gaya
Islam itu suka yang sederhana

Kenalah pula kita wanita bekerjaya
Fesyen busana muslimah yang paling kena
Kalau rasa nak letak kaler, tu yang paling asas je
Sebab agama sendiri menggalakan kita selesa

Mana tidaknya, bila bekerja kita bergaul semua
Kalau sendiri memandang muka pun layu je
Orang dok mengata, kita pun rasa terhina
Dah kalau 'put color' jangan macam 'rainbow' pula

Siapa kata kita tak boleh berwarna
Tak caya cuba tengok semua pendakwah-pendakwah kita
Ustazah-ustazah mereka tetap juga bubuh kaler
Taklah sampai mengancam, cuma biar nampak 'bernyawa'

Tu sebab kita buat kerja semua dengan niat
Jadi terserah budi bicara tuan punya jasad
Dah kononnya bertudung tapi hati masih jahat
Baik tak le payah berpura nak tutup aurat

Kalau dah memang rasa nak berubah
Peduli kata orang bukan dia yang susah payah
Asal niat, matlamat dan cara kita istiqamah
Lantak mereka lah kalau nak tergigit lidah

Bersamalah kita mengkaji semula
Pakaian kita yang bagaimana gayanya
Andai belum betul-betul bersedia
Janganlah kita mencemar kesuciannya

Andai terasa hidayah menyinggah
Lakukan yang betul mengikut sunnah
Menutup aurat jangan sekali dirasa payah
Mengapa diperleceh, itukan perintah

Andai dihati redha dan ikhlas
Diwajah Nur terpancar jelas
Walaupun bergaya tak berapa 'kelas'
Asal Tuhan tahu, diakhirat pengorbanan terbalas

Harap maaflah kalau terlalu panjang
Bukan sengaja mereka yang bukan-bukan
Berpantun seloka bukan setakat hiburan
Yang mana betul jadikan pedoman.
Read more...

Thursday, April 30, 2009

perbezaan antara peti ais dan ketuhar gelombang mikro

| | 0 comments

hmmm...terang-terangan both of these thing totally different.

satu tuk simpan makanan supaya tahan lama n jadikn makanan tu sejuk, simpan air dalam peti (nnt boleh minum sejuk)...

Justify Full
satu lagi tuk perhangat makanan, baked cake ke...dan macam2 lagilah...lepas kuar dari microwave tu boleh makan panas2...hmm sedapnyer...tapi tak bleh panas2 sgt nabi tak bagi...



oi...oi...oi...nk cakap sebenarnyer ni suhaila oi...hahaha...da ngarut tahap gaban nih...ok meh nak story skit...

today...aku kena pergi machang...de presentation...presentation ENT...huh mengalahkan orang yang nk present viva jer macam...onda way nk gi machang tuh kami tempah van uitm...nek van tuh fuh...sejuk beb...ingatkan pakcik van wat full blast...tapi sekali aku tgk laaa no 1 ker...giler la sejuk...

pastu sampai jer machang...pergi library dulu...sejuk jugak...sejuk die tak berubah pom...pastu gi kelas sejuk jugak...da bes presentation pe lagi balik la...

balik tu nek van sama...since da tengahari panas la kan...so atas van tu kak nana suruh wat econ tu full blast...mule2 rase sejuk biase jer...lama2 lepas tu...sejuk yg gigil2 pom terasa...then sampai la ke KB...lepas turun jer dari van tu aku da rase da kehangatan matahari...adus da la kena jalan kaki balik umah...memang "panas + hangat + kereta yg berpusu-pusu = hai cepatla sampai rumah"...

tapi...tapi...bile sampai jer umah memang la lega dapat berteduh...tapi huhuhuhuuu...hanya ALLAH jer la yang tahu yang bilik ni dah boleh wat pusat sauna da...hangat tak hangatnyer...panas tak panasnyer rumah sewa aku ni...



takde kaitan sangatla dengan peti ais dan microwave...hahahahah

moral of the story: huuu rindunye dengan kesejukan dan kenyamanan...dan aku da tak dapat bertahan da dengan kepanasan
Read more...

Saturday, April 25, 2009

jom jalan-jalan

| | 2 comments

tetibe jer teringat satu peristiwa sem lepas...

lokasi: bilik ella dan awin di rumah af
insan2 yg ade: aku(ella), awin, mami dan asiah
waktu: malam hari di bulan puasa (kantoi tak pergi terawih)

time tu masing2 wat kejer masing2...
aku baring kt katil sambil merenung masa depan huhuhu...
awin pom baring2 sambil mesej ngan buah hati pengarang jantung hahaha...
mami men game lm laptop...
asiah wat keje gune laptop awin...

tetiba ade seseorang bersuara: kan bes dapat makan KFC...sedapnyer
lagi sorang cakap: hmm betul-betul
lagi sorang pulak tambah: jom kite gi KFC
yg cakap ni aku ingat...asiah cakap: moh r g...
kami bertige: betul ni
asiah: betul la...

dan pabila asiah bersuara confirm pe yg diangan- angankan tadi menjadi kenyataan...
then sume pon kalut...aku da la tak mandi lagi time tu...lpas tu mandi dgn pantas sepantas kilat...dan semua orang pon kalut...semue ke...kami berempat jer...then da siap sume2...pegi sewa kereta...dan berangkatla kami semua tambah sorang lagi shazana hashim pom ikut....

actually same thing happen sebelum pegi KFC tu...nak pegi tanah merah...tak ingat nk wat per...ingat kn hanyalah kate2 yg masuk telinga kiri kuar telinga kanan...ops terbalik...masuk telinga kanan kuar telinga kiri...dan tibe la hari yang diperkatekan itu...hari sabtu...masing2 confirm bangun lambat...

waktu: 8.30 pagi...time ni selalunyer aku bangun...(bukan bulan pose)
lokasi: ruang tamu umah af

aku: asiah nk pegi maner ni? (aku tgk die pakai complete ngan tudung...mestila weird)
asiah: laaaa...kater nak g tanah merah?
aku: jadi ker ingat tak jadi...
asiah: pe tak jadi nyer...g mandi
aku: (dengan blur dan mamai nyer pom masuk bilik dan mandi)

ok kami yg bertige ni pom kalut2...aku, awin dan mami...selepas kekalutan berlaku...sume da siap...kami pom pergi la ke tanah merah...

moral of the story: tiap kali asiah kate jom confirm jadi punyer....

hehehe...asiah jangan marah...

Read more...

Thursday, April 16, 2009

i'm damn frust + sad...huaaaa

| | 1 comments

a big disaster just enter my life yesterday n today...
ya...malapetaka yg sangat besar telah menimpa diriku ini...apela dosa aku...huuuuu...sedih nyer....want to know what happen...ok i'll let you all know...

laptop aku...ya diulangi laptop...sesuatu yg penting bagi diriku ini sebagai student...laptop aku tu telah rosak...yes...i repeat my laptop telah R.O.S.A.K...huuuuuuu....sedihnyer...

dan nak tahu pe yg rosak...raasenyer sumer penggune laptop tak ingin bende ni terjadi sampai bile2...yg rosak tu ialah mother board...aku ulang lagi M.O.T.H.E.R.B.O.A.R.D...tak tahu la ejaan ni betul ke tak...lantak la kn...yg penting sekali laptop ku telah rosak...

aku sedar laptop aku ni macam bengong jer lepas aku wat projek ent...sampai jer umah...nk on balik...die tak terON pom...aku ingat sementare jer sbb same thing happen when aku part 4...tapi time tu aku tak on laptop aku bape hari ntah...mase aku nk anta g kedai kom aku try on balik...elok jer pastu tapi aku still anta kt kdi kom...but now pe yg jadi...motherboard yg rosak...huh aku gile shock tahap infiniti...

huaa...why is this happen to me???? nande???(bahasa jepon nih)
this is so unbelievable...ariyanaitsuno...
dan setelah pe yg menimpaku ini...otak ku pom weng trus...nk study pom tak leh...huuuuuu....sedey...
Read more...

Tuesday, April 14, 2009

fun facts part one

| | 0 comments

fakta2 yang aku terjumpe...maybe de yg dah tau...tapi bace jer lah ek...

Apabila seseorang bercakap, secara purata 300 titisan air liur

akan keluar dalam tempoh seminit iaitu kira-kira 2.5 titisan bagi
satu perkataan.
(habis tu yg cakap sampai tempias bes air liur tu rase-rasenyer dalam seminti berape ek???????)

Dalam secawan kopi terdapat lebih daripada 1,000 jenis bahan
kimia.

Orang yang menggunakan tangan kanan hidup sembilan tahun lebih
lama daripada mereka yang kidal.
(awin u better watch out for this...heeee)

Secara purata seseorang menghabiskan masa selama 2 tahun bergayut
di telefon sepanjang hayatnya.
(rasenyer yang de bf n gf tu cam lebey 2 tahun jer...huhuhuhu)

Secara purata, seseorang minum 8,000 gelen air sepanjang
hidupnya.

Di serata dunia, yo-yo adalah sejenis permainan tetapi di
Filipina, ia merupakan senjata merbahaya.

Hanya terdapat empat buah negara di dunia bermula dengan abjad D
iaitu Denmark, Dominica, Djibouti, dan Republik Dominica.

Setiap tahun, Selat Inggeris yang memisahkan England dan Perancis
melebar sebanyak 300 milimeter.

Nama semua benua bermula dan berakhir dengan abjad yang sama
iaitu huruf A.

Manusia hanya menggunakan 10% daripada otaknya untuk berfikir;
selebihnya untuk aktiviti lain atau mencetuskan pergerakan luar
kawal.
(patut la perasaan malas study tu menggunung...huhuhu)

Ketika bersin, semua organ dalam badan tidak berfungsi termasuk
jantung.

Kerosakan otak akan berlaku jika suhu badan meningkat melebihi 41
darjah Celcius.
(maybe sebab tu la kot dak laki kelas aku yg skang ni perangai cam terencat semacam jer...kesian)

Badak air mampu berlari lebih pantas daripada manusia.

Ngauman singa boleh kedengaran sejauh tiga kilometer.

Tiram boleh mengubah jantinanya beberapa kali sepanjang hayatnya.

ok....to be continued...
Read more...

Labels

Followers

 
 

Coret - Coretan | Diseñado por: Compartidísimo
Con imágenes de: Scrappingmar©

 
top