There was an error in this gadget

Saturday, January 28, 2017

Aku benci kau orang tua

| | 0 comments

This blog has literally become my punching bag...

Aku tak tahu nak luah kat mana dan kat sape buat mase sekarang, aku stress tapi tak boleh nak jerit sebab duduk dekat kawasan kejiranan dan ada satu anak dara tua dalam rumah ni okay thats it i say it...andartu..
YEESSSSS....this entry today is because of her...her...her...YAALLAH tolong la macam mana ni,,,,aku dah tahap menyampah dah kat org tua ni. like in english the term is LOATHED...okay i LOATHED her... 
Nama je ada title hajah....tapi sikit pun tak matang....aku takde la gelak kuat mana pun anadartu...aku gelak dah control okay...control...you stupid old hag..old hag...old hag...pastu ko retaliate dekat marah kuat2 dari ruang tamu kemudian kau pergi kuatkan volume tv kau...apa kes....kau buang tebiat...kalau tak sebab kau orang tua..aku dah cari gaduh dengan kau. aku nak je tampar muka kau yang berkedut laju - laju...i'm typing this while trembling with anger....ARGGHHHHSHSHSHHD.
Patutlah kau tak kahwin 2 sampai sekarang...yess that it i say it again..perangai kau memang tak elok..walaupun aku tak baik mana...tapi aku boleh kata yang perempuan tua ni yang dah nak menopause ni memang macam budak2...tak matang. betul la kata orang...usia tak mematangkan seserorang tapi pengalaman..ARGGHJHGJFHHJFKHJFU.

Kalau la boleh balik kg...aku dah balik la...takde la aku terperap kat rumah ni dengan perempuan tua yg anti sosial, also doesn't really know how to read between line and a horrible cheapskate. Sekarang ni waktu ni kampung aku di landa banjir...aku tersgt la nak balik supaya aku tak tengok muka kedut kerepot kau tu...old hag....

YA ALLAH
YA ALLAH istighfar oi, istighfar oi.....

well at least i'm quite relief now.
thank you blog for your cooperation..thank you very much

Aku doakan agar perempuan tua ni bertemu jodoh cepat2 kalu boleh dapat lah jodoh yang haji mabrur..mana tahu boleh ubah perangai die.. sekian terima kasih.

Read more...

Friday, January 22, 2016

Classical Music

| | 0 comments

Gara-gara dengar officemate pasang instrumental music dari piano, aku pun pergi la cari kat Youtube lagu-lagu klasik yang dah lama aku tak dengar.

At first i'm not so into classical music because of the impression well boring. Then years ago i've totally changed my perspective, this is due to the best Japanese musical drama (in my opinion) i've ever watched. Well i kind of watched this drama more than i can counted.The title is Nodame Cantabile, this show was a never ending laughing from 1st episode until the final. Then last year i heard from my best friend there is Korean drama that remake this Nihon dorama. I recommend you watch the Japanese version...hahaha saya kan peminat drama jepun...tentulah pergi suruh tengok yang jepun punya versi.

Jadi bermula dari sini aku suka dengar lagu klasik. boleh dikatakan hampir semua lagu OST untuk Nodame ni aku suka. Tapi aku ada lagu kegemaran:

1. Mozart Piano Sonata Two Pianos
2. Mozart Violin Sonata
3. Beethoven Symphony No 7
4. Gershwin Rhapsody in Blue

Jadi silalah cuba dengar lagu klasik ini. Mana tahu boleh hilang sterss. Tapi lagi bagus kita dengar orang mengaji Al-Quran atau kita membacanya.
Ini juga adalah pesanan untuk diri sendiri.




Nota Kaki: Saya baru Ngaji sampai juz 19..huhu lama dah ni...bila la nak khatam..    
Read more...

Tuesday, January 19, 2016

My Dear Blog

| | 0 comments

My dear occasionally updated blog.

Apologies for not posting anything at all since last year. Hmm well I do mentioned occasionally and I can also said annually...tehehehe.

Someone that I know once told me to write...so I do took her advise maybe not on daily basis like diary but if you have something in your head or anything at all just write.

okay aku tak la selalu nak tulis atau update apa2.. tetapi aku kan cuba dan sekarang kalau kesempatan aku duk la update blog tak seberapa barang ni. kalau tak sempat kan ku tulis la apa-apa dalam buku jurnal.

Apa yang menarik tentang aku tahun baru ini adalah aku dah pun kerja balik..he..he..he (akward laugh)...yola asyik2 habis kontrak tak pon berenti. Mudah-mudahan bertahan lama dan kekal dan dapat tambah pengetahuan dan dapat bayar hutang PTPTN..(sigh) well suhaila darling you did borrowed and used that money so you must pay or other misfortune consequences will fall upon you such as can't go overseas. huhu.

I think that's all from now..see you next time.uhuk..uhuk..or next year..
Ja..Ne..(Japannese)
Read more...

Friday, April 3, 2015

Tiada Tajuk

| | 0 comments

Salam Sejahtera...

Aku dah lama tak singgah kat blog ni. Tapi kali ni macam nak meluahkan sesuatu sebab stress dan nak marah orang tak lepas.
Nak meluah perasan kat FB ada pulak orang yang aku geram tu, so luahkan kat sini sebab blog aku ni dahlah susah nak sebut dia punya add apatah lagi mengejanya...hahaha

Baiklah disini bermulanya kisah...amboi ceritera sangat...

Saya stress sangat dengan housemate saya, okay bukan dah tahap stress tapi benci dah aku dengan orang tua tu. Yup benci la ni sebab aku panggil die orang tua sebab kalau tak suka ke menyampah aku masih lagi panggil dia kakak kalau ceritakan kat orang lain tapi sekarang yeaa aku dah benci dengan kau. Aku susah nak  benci orang tapi sebab kau yang dah tua ni buat perangai tak matang kau menyakitkan hati aku, yes that is the reason that develop my hate to you. Hambek kau...

Yela buat ini tak boleh itu tak boleh...dah macam duduk dalam penjara dah aku...hello kau pun menyewa juga bukan aku duk sewa rumah kau.

Yang paling aku tak tahan sekali adalah satu hari ni aku terjerit kuat, terjerit okay terrrrr...Orang tua ni dia boleh Oi kan aku dari ruang tamu sebab aku dalam bilik.. Macam nilah kau orang dewasa yang ada title Hajah kau nak tegur aku sepatunya pergilah bilik aku cakap elok2, aku boleh terima. Ini tak main Oi, Oi..hello kita bukan rakan sebaya yang boleh kau HOi kan, aku hormat kau sebab kau orang dewasa yang umur 2 kali ganda dari aku, kau sepatutnya tegur aku secara rasional dan hemah. So dari kejadian ni dari menyampah dah jadi meluat dah jadi benci.

Ya..Allah...istifar suhaila...tak baik benci2 orang ni...

Baik, so lepas ni aku malas nak layan kau dah orang tua.. buat kerja masing2...me with my life...and you old lady with yours...cakap bile perlu je...

Fuhh...lega sikit amarah aku ni...

Read more...

Wednesday, June 5, 2013

Forget

| | 0 comments

Just a short entry...

how to forget???
do i need to find a new one to forget about this one...
or can you just get out from my mind!!!!!!!

huh....nyah kau dari kotak fikiran aku...pergi main jauh-jauh...dan jangan datang balik dalam fikiran aku nih...hokay...sebab aku dah penat...
Read more...

Monday, March 4, 2013

Akhirnya...akhirnya...akhirnya

| | 0 comments

Yeah...setelah berminggu-minggu ku cari akhirnya jumpa jugak...ooohhh  yeeeaaahhhhh!!!!

Apakah yg telah aku jumpa????

Jaaajaaaang...






ini dia novel yg dimana dibuat adaptasi drama kt tv3 bebaru ni...huhu letih cari novel ni...seb bek la jalan kt depan kinokuniya, dia display buku ni...yosh beli jugak dgn segera...ahahah..

itu saja....
Read more...

Monday, February 18, 2013

Perihal umur

| | 2 comments

Salam kepada anda2 disane yg membace....
This time nak story sikit perihal umur...

kat ofis
ofis mate: nak panggil ape ye?
aku: panggil je ela
ofismate: oh ela....
-jeda-(sbb masing2 tgh jwb call customer yg masuk)
ofismate: umur berape yer?
aku: hee rase-rasenyer?
ofis mate: 22-23
aku: ahahaha
-jeda-
ofismate: bukan ker?? bes tu
aku: heeee 25 lah
ofismate: ha biar betul...nampak cam budak2
aku:dlm hati(nmpk budak sgt ke aku ni,)

hehe but never mind aku lg suke nmpak mude  muehehehe

kat kedai gunting rambut
tukang gunting: cuti ker?
aku: haah hari ni cuti
tukang gunting : oh hr ni ahad ye
aku : kdg sy keje gak hari ahad sbb sy keje shift
tukang gunting: oh...umur adik berapa???19??
aku: ahahah..tak la duepuluh lebih dah
tukang gunting: haha yeke ingt adik bru lps spm buat part time tggu result..
aku: heheh sy dah lama habis sekolah

huuuu ade org tegur aku mude lagi...seronok...muehehehehe


so...this is my most recent photo...am i really that young according from those people i mention above..







notakaki: actually kalau ngan org2 yg kenal dgn aku ni...mane penah mengku umur sebenar...sentiase beritahu forever and always 19..kekeke


Read more...

Friday, February 8, 2013

Xinnian Kuaile...Gong Xi Fa Cai

| | 0 comments

Salam sejahtera anda2 sekalian...selamat tahun baru 2013...hahaha dah nak tahun baru cina baru nak wish happy new year tahun 2013... hoho baru nilah dapat nak berbloging...walau ku tahu tak ramai pon yg baca...


Okay utk berceloteh pjg kt sini meh ku mulakan dengan azam tahun baru...sebenarnya tak payah citer pom tak pe sebab every year pom azam ko sama jerr suhaila oi...
1) nak kurgkan berat badan( berat ku kurg 1 kilo jer bile masuk tahun baru ni)
2) nak dapat kejer yang best dan menjamin masa depan (okay tak tahu nak describe best tu camner...gaji best kot....ahahaha)
3) nak beli kereta ( dalam proses..huhuhu)
4) nak jadi manusia yg baik disisi-Nya...insyaAllah...


hmm nak citer per lagi...ha jika anda yg baca blog ku ini saya dah bertukar wajah...cute tak....ahahha...ok tak perlu nk citer kot....nnt kite story lagi....cau cin cau...sedapnyer cincau

oh luper nk wish selamat tahun baru cina....






nota kaki: takde nota kaki....hehehehehe

Read more...

Sunday, October 14, 2012

gundah gulana

| | 1 comments

huuuuuuu emmmmmm huuuuuuuuu....apakah????(tak tau nk describe perasaan yg tgh gundah gulana tu camne)

recentlykan aku kan asyik dapat good news jer...apakah good news itu??? jeng....jeng.....jeng.....my bff nk settle down dah....nak ties the knot...huhuhu....ade 3 org nk tunang dah...sorg bulan 11 ni...sorg bulan 1 next year.....sorg bulan 2....i'm happy for them la of course...

tapi....what about meeeee????? huwaaaaaaaa........yes aku gundah gulana.....huwaaaaaaaaaaa........





nota kaki: along lina saya tahu along bace....so find me a calon boleh????kekeke...
Read more...

Thursday, September 20, 2012

saya tersentap

| | 0 comments

heh tajuk entry...tapi mmg sentap pon...meh nak cita...

ade la satu hamba Allah ni name dirahsiakan tak boleh gtau no!! no!!..hamba Allah ni kira cam kenalan la...de la satu hari ni terbaca dekat die punya laman sosial...laman sosial pe hmmm faham2 sendiri la...rupe2nya die cam de wat majlis keramaian tapi aku tak tahu pom...oklah siapa la aku nak diajak kan...nak kata aku duk sarawak tak pulak....duk kl jer dekat la tu ngan umah ko...ala invite jer la pergi tak pergi belakang cite kan...

takpe ni hari ko hari aku nnt kalau boleh nk jer wat ape yg ko wat kt aku ni...tapi tak baik kan...saya org baik...ceh...

tapi mmg aku terasa ngan ko dahla tak wish birthday aku...aku tiap2 tahun non stop never miss hokey...





nota kaki: jika ade antara kamu2 yg bace entry ni hamba Allah yg dimaksudkan bukanlah kamu...hokey...
Read more...

Labels

Followers

 
 

Coret - Coretan | Diseñado por: Compartidísimo
Con imágenes de: Scrappingmar©

 
top